Ekstra Bladet

FRYGTINDGY­DENDE OFFENSIV

FRANSK MESTERKLAS­SE: Didier Deschamps har store luksusprob­lemer, når han skal vaelge sit hold

-

Frankrig. Prøv lige at smage på det. Det vil altid vaere en blanding af den bløde, runde Bourgogne og den store arrogance.

Frankrig stiller op til VM som VM-outsidere, men de er langtfra usårlige. Sverige har vist vejen for Danmark. Det gjorde de tilbage i juni, da de besejrede Frankrig 2-1 i VM-kvalifikat­ionen på et mål i sidste minut af Ola Toivonen.

Luxembourg har også imponeret ved at spille 0-0 mod franskmaen­dene i kvalifikat­ionen, hvor franskmaen­dene godt nok vandt gruppen, men de var ikke så suveraene, som man tidligere har set. Der var flere udsving undervejs.

Når det er sagt, råder Didier Deschamps over stjernespi­llere på alle positioner. Han kan vaelge og vrage mellem markante profiler, og den største udfordring bliver formentlig at udvaelge 23mand-truppen.

Offensive trumfer

Prøv lige at se et luksusprob­lem, landstraen­eren har, når han skal vaelge sin foretrukne spidsangri­ber: Han kan tage Olivier Giroud fra Arsenal, klubkammer­aten Alexandre Lacazette, verdensstj­ernen Antonio Griezmann fra Atletico Madrid eller kometen Kylian Mbappé fra Paris Saint-Germain.

Nu er det bemaerkels­esvaerdigt, at Olivier Giroud har vaeret den foretrukne spidsangri­ber for franskmaen­dene, mens hans holdkammer­at i Arsenal – Alexadre Lacazette – endnu ikke har fået sit gennembrud i landsholds­regi. På klubholdet er det nemlig lige omvendt. Her spiller Lacazette.

Laeg dertil, at Anthony Martial fra Manchester United endnu ikke har vist et stabilt landsholds­niveau. Som toppen af kransekage­n kan Deschamps også spille ud med et trumfkort som Ousmane Dembelé fra Barcelona.

Aktuelt er han skadet, men han bliver klar i tide til VM.

– Til VM handler det om, at Frankrig skal have forløst det enorme potentiale, der findes i truppen, konstatere­r Morten Bruun, der er fodboldeks­pert hos Discovery.

Han ser franskmaen­dene i favoritfel­tet til VM-titlen lige efter Brasilien, Tyskland og Spanien.

Balancespi­lleren

– Det er et fuldstaend­igt vanvittigt materiale, Didier Deschamps råder over. Det vil vaere en enorm overraskel­se, hvis ikke Frankrig vinder gruppen og kommer langt i turneringe­n. Jeg ser dem i feltet lige efter topfavorit­terne sammen med Portugal og Argentina, siger Morten Bruun.

N’Golo Kante havde ikke noget stort EM sidste år, hvor han rent faktisk endte med at blive sat af holdet under slutrunden på hjemmebane.

Historien om Kante har vaeret, at han har vaeret langt mere fremtraede­nde på klub – frem for landsholde­t.

Men Morten Bruun forventer, at Kante får en vigtig rolle som balancespi­lleren på det franske landshold under VM.

– Han har vaeret langt mere dominerend­e for Leicester og Chelsea, men jeg tror, han får en vigtig rolle på midtbanen til VM.

Gammel kending

– Jeg er sikker på, han kommer til at spille, påpeger han og naevner Paul Pogba og Antoine Griezmann som de to spillere med den største betydning for det franske landshold de senere år.

Det er i øvrigt tredje gang til en VM-slutrunde, at Danmark og Frankrig er i gruppe sammen og pudsigt er det, at det bliver tredje gang, at Danmark møder Frankrig i den sidste puljekamp ved slutrunden. Det skete i 1998, hvor Frankrig vandt 2-1 i Lyon. I 2002, da Frankrig mødte op som verdensmes­tre, sørgede Jon Dahl Tomasson og Dennis Rommedahl for 2-0 sejren og et fransk exit fra VM efter gruppespil­let.

I de to første tilfaelde – i 1998 og 2002 – gik Danmark videre fra gruppespil­let, selv om Frankrig altså var en af modstander­ne.

Frankrig skal have forløst det enorme potentiale, der findes i truppen

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark