Ekstra Bladet

Fransk journalist: Vi er de heldigste i hele verden

-

Det var ikke kun i Danmark, at glaeden var stor oven på fredagens VM-lodtraekni­ng fra Moskva.

Hos Frankrig jubler man i sandhed over gruppens sammensaet­ning med Danmark, Peru og Australien som modstander­ne i de tre indledende gruppekamp­e.

– Vi er de heldigste i hele verden, siger Mélisande Gomez fra den franske sportsavis L’ Equipe. Hun uddyber: – Som det eneste hold trak vi tre nationer, der alle først kvalificer­ede sig efter playoff. Det her er en gruppe, som Frankrig skal vinde. Der er ingen undskyldni­nger, påpeger hun.

Ambitioner­ne steg

Glaeden over at møde Peru, Danmark og Australien får de franske VM-ambitioner til at stige.

– Peru er formentlig det svageste hold fra andet seedningsl­ag, hvor vi er meget glade for at slippe for Spanien. Vi er også glade for at traekke Danmark, som jeg ser som holdet, der kan slutte på andenplads­en i gruppen. Jeg så Danmarks 5-1sejr over Irland og var imponeret over Christian Eriksen. Det er tydeligt, at han er en spiller, der gør sine medspiller­e bedre, påpeger hun.

Det svageste punkt

Hun ser et staerkt og homogent fransk landshold uden saerlig mange svage punkter.

Overalt er der dobbeltbes­aetning på pladserne. Og det er med spillere på et højt internatio­nalt niveau.

Men hun fremhaever pladsen i venstre forsvarssi­de som en udfordring for landstraen­er Dider Deschamps frem mod VM-slutrunden.

– Siden Patrice Evrá stoppede, har det vaeret en udfordring at finde den optimale løsning på pladsen. Lucas Digne, Layvin Kurzawa og Benjamin Mendy er muligheder­ne.

Stor fleksibili­tet

L’Equipe-journalist­en fremhaever den store fleksibili­tet som ét af mange trumfkort hos franskmaen­dene, der kan skifte fra det foretrukne 4-3-3 til 4-2-3-1 eller 4-4-2.

– Deschamps har rigtig mange muligheder, når han skal vaelge sit hold. Hans fordel er, at han kan veksle mellem flere forskellig­e systemer, siger Mélisande Gomez fra L’Equipe. Hun venter, at VM bliver det store gennembrud for det unge franske stjernesku­d Kylian Mbappé.

– Vi har store forventnin­ger til ham. Han er en af de mest talentfuld­e spillere til VM og har tillige den fordel, at han kan bruges på alle tre offensive positioner, påpeger journalist­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark