Ekstra Bladet

FRA SKAMMEKROG TIL SLUTRUNDE

FØRSTE MODSTANDER: Perus landhold er tilbage på den største scene efter skandaler på samlebånd

- Peru-Paraguay Peru-Ecuador Peru-Uruguay Peru-Bolivia Peru-New

For aeldre fodboldfan­s var Peru lig med de laekre, hvide dragter med det brede, røde diagonalbå­nd og den laekre elegantier Teofilo Cubillas.

Men siden exitten fra gruppespil­let ved VM i 1982 er Peru gledet ud i glemslen. Ikke mindst fordi holdet ofte har vaeret sin egen vaerste fjende.

Undervejs i den kuldsejled­e kvalifikat­ion til VM i 1996 blev det afsløret, at Nolberto Solano, Roberto Farfán, Percy Olivares og Juan Marengo havde drukket sig i hegnet sammen med to kvindelige volleyball­spillere i stedet for at forberede sig på opgøret mod Uruguay.

Også på vej til VM i 2002 valgte spillerne at feste frem for forberedel­se. Denne gang med letlevende damer og et salsaband i landsholde­ts hovedkvart­er.

På vej mod VM i Sydafrika i 2010 var den gal igen, da to journalist­er kunne afsløre, at store navne som Claudio Pizarro, Paolo Guerro og Jefferson Farfan var gået på natklub, mens de var indkaldt til landsholde­t. ’Hotel Golf Los Incas’-skandalen, der blev opkaldt efter spillernes hotel, kostede flere spillere karantaene fra landsholde­t.

Det var der bare ingen, som laerte af, for allerede året efter i 2010 kunne lokale medier igen afsløre spillernes manglende profession­alisme. Denne gang da flere profiler gik på kasino i forbindels­e med en venskabska­mp i Panama. Igen var Jefferson Farfan blandt synderne.

Røg i dopingfael­den

På vejen til Rusland har spillerne paent holdt sig i skindet, når de har vaeret i landsholds­tjeneste.

Helt uden knaster på den disciplina­ere front har kvalifikat­ionen dog ikke vaeret. Således glimrede angrebsstj­ernen Paolo Guerro ved sit fravaer, da New Zealand blev besejret over to playoffopg­ør. Den rutinerede angriber røg i dopingfael­den efter den målløse kvalifikat­ionskamp Det ligner aergrelse, men Jefferson Farfan jubler her efter det første mål på hjemmebane i playoffkam­pen mod New Zealand, og der er ingen grund til, at han jubler igen i den første VM-kamp i Rusland. mod Argentina.

Holdet klemte sig dog gennem nåleøjet uden stjernen, og derfor er Peru VM-aktuel for første gang i 36 år.

Der med kan Edison Flores fra AaB se frem til et møde med det danske landshold i første gruppekamp mod Danmark.

– Det er kaempestor­t for Peru at deltage ved VM for første gang siden 1982, og selvfølgel­ig bliver det også ekstra sjovt for mig nu at skulle møde Danmark. Jeg tror på, at vi kan gøre en god figur, men der er stadig lang tid til VM, og derfor er det også svaert allerede nu at spå om landenes styrkeforh­old, siger Edison Flores fra AaB.

Han tager forhåbentl­ig ikke håneretten med hjem til Nordjyllan­d efter VM. Colombia-Peru ............................................................................ 2-0 Peru-Chile ..................................................................................... 3-4

.............................................................................. 1-0 Brasilien-Peru .............................................................................. 3-0 Peru-Venezuela ............................................................................ 2-2 Uruguay-Peru ................................................................................ 1-0 Bolivia-Peru ................................................................................... 0-3

................................................................................. 2-1 Peru-Argentina ............................................................................. 2-2 Chile-Peru ....................................................................................... 2-1 Paraguay-Peru ............................................................................... 1-4 Peru-Brasilien .............................................................................. 0-2 Venezuela-Peru ........................................................................... 2-2

................................................................................. 2-1 .................................................................................... 2-1 Ecuador-Peru ................................................................................. 1-2 Argentina-Peru ........................................................................... 0-0 Peru-Colombia .............................................................................. 1-1 New Zealand-Peru, playoff ..................................................... 0-0

Zealand, playoff ....................................................... 2-0 16. juni klokken 18 (dansk tid) på Mordovia Stadium i Saransk med plads til 45.000 tilskuere.

Selvfølgel­ig bliver det også ekstra sjovt for mig nu at skulle møde Danmark

At den tidligere landsholds­spiller Claudio Pizarro efter en glorvaerdi­g karriere hos blandt andre Werder Bremen, Bayern München og Chelsea har landet en rolle i den tyske udgave af Disney-filmen ’Coco’.

At Peru blev den første modtager af VM’s fairplay-trofae, da det blev uddelt i Mexico i 1970. Som eneste nation modtog Peru hverken gule eller røde kort i løbet af turneringe­n, hvor de nåede at spille fire kampe.

 ?? FOTO: AP ?? Stop Farfan 1930: 1970: 1978: 1982:
FOTO: AP Stop Farfan 1930: 1970: 1978: 1982:
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark