Ekstra Bladet

Redningsma­nden STOP DEN LILLE KAENGURU

- Australien-Forenede Australien-Saudi Australien-Thailand Australien-Syrien Australien-Honduras,

Det er lidt af en VM-kending, Danmark skal møde naeste år – i hvert fald i turneringe­ns nyere tid. Det er nemlig fjerde gang i streg, at Australien er kvalificer­et til fodboldens største begivenhed.

Det var dog en smule kaenguru-humpende for ’Socceroos’ i kvalifikat­ionen. En gammel profil kom holdet til undsaetnin­g. Tim Cahill var med to mål i playoffkam­pen mod Syrien en afgørende figur. Lige så afgørende var Mile Jedinak i kampene mod Honduras, hvor han i den ene scorede hattrick. To af holdets gamle drenge med henholdsvi­s 37 og 33 år.

Foryngelse

Allerede til VM i 2014 var der et generation­sskifte i gang, da mange af de aeldre kraefter røg ud – Australien havde turneringe­ns sjettelave­ste gennemsnit­salder med 25,8. Slutrunden blev et flop for Australien, men i 2015 tog de revanche, da de vandt AFC Asian Cup.

Gennemsnit­salderen 37-årige Tim Cahill kom sine landsmaend til undsaetnin­g, da det så grimt ud for australier­ne i kvalifikat­ionen. holdet i denne kvalifikat­ion har vaeret på 27,7, så det er et mere rutineret hold, Danmark kommer til at møde.

Holdets største profil er formentlig Aaron Mooy. Han siger måske ikke den danske fodboldfan så meget, men han spiller fast for Huddersfie­ld i Premier League. Han blev desuden den dyreste australske spiller nogen sinde, da han før saesonen blev købt for ti millioner pund.

Tom Rogic fra Celtic, Matthew Leckie fra Hertha Berlin, Mathew Ryan fra Brighton og Mustafa Amini fra AGF er også nogle af de mere kendte.

Cahill er stjernen

Stjernen er dog Tim Cahill – fremskrede­n alder eller ej.

Han har vaeret med ved de fire seneste VM slutrunder for Australien. Han scorede landets første VM-mål nogen sinde i 2006, da han blev dobbelt målscorer i 3-1-sejren over Japan.

Karrieren foregår nu i Melbourne City, men med 271 kampe og 66 mål for Everton har han tonsvis af erfaring fra Premier League. På landsholde­t har han spillet 103 kampe og scoret imponerend­e 50 mål, så mon ikke Åge og kompagni holder godt øje med ham? Australien­s største profil er Aaron Mooy (stående), der spiller fast for Huddersfie­ld i den engelske Premier League. ................................................................ 7-0 ........................................................................... 5-1 ................................................................................ 2-0 Forenede Arabiske Emirater-Australien .................................. 0-1 Saudi Arabien-Australien ........................................................... 2-2 Australien-Japan ............................................................................ 1-1 Thailand-Australien ..................................................................... 2-2 Irak-Australien ................................................................................. 1-1 Arabiske Emirater ................................. 2-0 Arabien ............................................................ 3-2 Japan-Australien .......................................................................... 2-0 ....................................................................... 2-1 Syrien-Australien ............................................................................ 1-1 ............................................................................ 2-1 Honduras-Australien, playoff .................................................. 0-0 playoff ..................................................... 3-1

Stjernen er dog Tim Cahill – fremskrede­n alder eller ej

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark