Ekstra Bladet

PÅ RØVEN MOD BUNDPROPPE­N

OP OG NED: AGF er gået fra at vaere et hold med momentane udfald til at stå i en knugende krise

- KLAUS EGELUND Steffen Rasmussen, AGF

To måneder efter at ’De Hvide’ udraderede FC Helsingør 5-1 på fremmed graes, så blev visdommen i AGF-ledelsens beslutning om at fyre Glen Riddershol­m atter stillet til skue, da holdenes møde i Aarhus endte 0-0.

Hvor kampen i Helsingør i starten af september gav antydninge­n af et hold på vej mod forløsning med mål fra Tobias Sana, Jakob Ankersen og Kasper Junker, så endte returmødet på julemånede­ns første dag med at bevise, at AGF er i frit fald.

Beviset leverede hjemmepubl­ikummet faktisk allerbedst, da de valgte at kåre keeper Steffen Rasmussen til kampens spiller.

En helt fortjent kåring i øvrigt.

Den erfarne målmand reddede nemlig helt faenomenal­t, da Daniel Stückler i slutningen af første halvleg kom til afslutning bare fire meter fra mål.

Det var en lidt speciel redning, fordi jeg skal vende rundt og vippe den ud mod stolpen. Men jeg har jo lavet mange gode redninger i karrieren, kom det uden at fortraekke en mine fra AGF-keeperen.

Skaber muligheder­ne

– Jeg siger ikke at resultatet ikke er fair, men vi ville gerne have scoret, og jeg synes vi skaber muligheder­ne til det, men vi mangler lige den sidste kvalitet, sagde AGFkeepere­n, der også var på plads, da Tobias Harro Christense­n lige inden pausefløjt­et forsøgte sig fraekt langt ude fra. FC Helsingør kunne have snuppet alle tre point på en staerk afslutning på kampe, hvor indskifted­e Matheus Leirias indlaeg i slutminutt­erne passerede hele vejen gennem AGF-forsvaret, men Nicolas Mortensen kunne ikke sparke bolden i et helt åbent mål, men ramte stolpen.

I de minutter summede gaesterne omkring AGF-målet. Daniel Stückler huggede lige forbi fire-fem meter fra mål og kort efter faldt kuglen ned foran samme spiller , der dog ikke kunne holde sin afslutning nede efter et hjørnespar­k.

Dermed fik FC Helsingør held til at slutte bedst i begge halvleg, men AGF skabte som helhed flere gode chancer over kampen. André Riel braendte alene med Mikkel Bruhn i første halvleg, og Kasper Junker satte samme keeper på alvorlig prøve midt i anden halvleg, mens Morten ’Duncan’ Rasmussen bragede sin afslutning over, da han fik vristet sig fri kort før tid.

Mangler dommertaek­ke

Og så har AGF slet ikke dommer-taekke dette efterår. Publikum var vidne til et sløjt opgør i Aarhus. Her mister AGF’s Kasper Juncker (i midten) bolden i kamp med Daniel Jørgensen og Søren Henriksen. se praecis hvem der har styringen på Nielsen-versionen. Martin Spelmann og Morten ’Duncan’ Rasmussen virker slidte og uden fornøden pondus på vej nedad i den interne hakkeorden. Niklas Backmann har fået tillid, men virker uden fornøden udstråling. Får David Nielsen ikke genetabler­et et klart hierarki i vinterpaus­en, så kan det ende rigtig grimt for De Hvide.

Jeg siger ikke at resultatet ikke er fair, men vi ville gerne have scoret, og jeg synes vi skaber muligheder­ne

?? FOTO: /RITZAU/ANITA GRAVERSEN ?? Sløjt opgør