Ekstra Bladet

NY LYSNER DET FOR PIERRE EMILE HØJBJERG

- GODT ENDELIG AT SE MÅSKE HAR PIERRE EMILE HØJBJERG VM ER IKKE, JEG TROR I dag I morgen

Pierre Emile Højbjerg på banen for Southampto­n i sidste weekend mod Everton.

Han fik chancen, fordi andre alternativ­er var ude med skader og karantaene, men sådan er det nu en gang af og til.

Men Pierre Emile Højbjerg spillede godt. Han udnyttede sin mulighed og holdt fast i pladsen i startopsti­llingen til midtuge-kampen mod Manchester City.

Og nu har han i hvert fald givet sin manager noget mere at bedømme ham på end indsatsen i den daglige traening.

Måske kan han hjaelpe Southampto­n, for der er flere af spillerne, der står foran ham, der måske ikke helt har fortsat en god udvikling.

Mauricio Pellegrino også vurderet, at der er sket for lidt i den spillestil, som man har eksekveret indtil nu i saesonen.

Holdet har godt kunnet lide at spille med mange korte, flade aflevering­er og i kombinatio­ner, og det kan man måske godt sige, at Højbjerg ikke passer så godt til.

Jeg kan godt forestille mig, at Pellegrino gerne har villet ryste lidt op i tingene. I Pierre Emile Højbjerg får han i hvert fald en spiller, der sørger for, at der sker noget.

Han er en mand, der fylder noget og saetter ting i gang både i situatione­r med og uden bold. Højbjerg er en anderledes type end de andre, og det kan også vaere en fordel.

har selvfølgel­ig haft det svaert med situatione­n. Seks minutters fodbold i saesonens første tre måneder, hvor han ikke har vaeret skadet, er ingenting. Frustratio­nerne er kun naturlige.

For det første er han en ung spiller, der hver eneste uge meget gerne vil ud at vise, hvad han kan.

For det andet er der et VM som en kaempestor gulerod for enden af denne saeson, og det kan ikke have vaeret nemt for Højbjerg at se positionen på det danske landshold smuldre på den måde.

Han har ikke spillet for Danmark siden sidste efterår, men det er klart, at han må vaere i spil til en plads på flyet til Rusland til sommer, hvis ellers han spiller sig til en rolle i Premier League.

noget af det største, man kan opnå som dansk fodboldspi­ller. Jeg vil i hvert fald sige, at VM i 1986 i Mexico var en af de største oplevelser i min karriere.

Jeg tror, at en del af problemet for Pierre Emile Højbjerg i Southampto­n har vaeret, at de to parter har set på hinanden på forskellig­e måder.

Klubben har set en ung spiller, som de skal arbejde med, og som de er klar til at vise tålmodighe­d, fordi de tror på hans talent.

Højbjerg havde formentlig forventet at skulle have en større rolle på dette tidspunkt. Han kom til Southampto­n med erfaring fra tysk topfodbold, og han ankom som en af de dyreste spillere i klubbens historie.

at det er så tosset at blive i Southampto­n. Det er en klub, der er vant til Skader og karantaene­r kan betyde, at Pierre Emile Højbjerg (tv.) kan få mere spilletid i Southampto­n. 13.30 Chelsea-Newcastle 16.00 Brighton-Liverpool 16.00 Everton- Huddersfie­ld 16.00 Leicester-Burnley 16.00 Stoke-Swansea 16.00 Watford-Tottenham 16.00 W. Bromwich-C. Palace 18.30 Arsenal-Manchester U.

Han er en mand, der fylder noget og saetter ting i gang både i situatione­r med og uden bold

at arbejde med unge spillere. Der er godt styr på, hvor spillerne er i deres udvikling, og jeg har indtryk af, at de er godt afklaret med, hvordan de vil gøre tingene på mange fronter. Pierre Emile Højbjerg har måttet tage et skridt bagud, men nu har han formentlig muligheden for at komme igen og tage et par skridt fremad, forhåbentl­igt mere permanent.

 ?? FOTO: AP ?? Mere spilletid
FOTO: AP Mere spilletid
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark