Ekstra Bladet

Der skal flaeskes igennem

- SVINEKØD MEN MON OG ET DET GØR UMIDDELBAR­T I DEN VI HAR

med for meget fedt og udkogte grøntsager er det eneste lille irritation­spunkt hos landstraen­er Klavs Bruun Jørgensen, inden det i aften går løs mod Montenegro ved VM i Tyskland. Forplejnin­gen på hotellet, som er smukt beliggende ved en stor sø på Lars Tyndskids mark 23 kilometer uden for Oldenburg, kunne altså have vaeret bedre.

ikke der bliver rettet op på det kulinarisk­e efter landstraen­erens ørefigen til de tyske vaerter. Det tror jeg. Og måske var udmeldinge­n om maden blot et forsøg på at fjerne fokus og nerver inden det gigantiske slag i aften i den flotte Arena i Oldenburg, hvor der er plads til 4600 tilskuere.

slag bliver det. Der skal flaeskes igennem. Montenegri­nerne spiller alle kampe, som var de i krig for faedreland­et, og inderst inde ville Klavs Bruun nok gerne have ønsket sig et andet udlaeg ved slutrunden. Isaer efter at Montenegro i 11. time er blevet forstaerke­t med de to klassespil­lere Milena Raicevic og Katarina Bulatovic. De havde ellers meldt fra til landsholde­t, men da Montenegro fyrede traeneren Dragan Adzic og i stedet hyrede svenskeren Per Johansson, fik de to stjerner lysten til landsholde­t tilbage.

Montenegri­nerne spiller alle kampe, som var de i krig for faedreland­et

straks opgaven for danskeren svaerere, men så bliver vi da i hvert fald testet fra den allerførst­e kamp i en gruppe på seks, hvorfra fire går videre til ottendedel­s-finalerne. Klavs Bruun har i hele optakten til VM nedtonet de danske forventnin­ger. Måske skal vi vaere tilfredse med blot at nå ottendedel­s-finalen. I går sagde han, at vi ikke skulle gå i sort, hvis Danmark taber en kamp eller to i det indledende gruppespil, hvor vi ud over Montenegro møder Japan, Tunesien, Brasilien og Rusland. I naevnte raekkefølg­e.

et defensivt udspil fra landstraen­eren, men han har det nok lidt som mange af os andre. Vi er usikre på, hvad holdet egentlig kan, når det gaelder. Forsvarsma­essigt er der ikke grund til den store bekymring. Sandra Toft i målet er på et højt niveau, og kaeden foran hende har det seneste år udviklet sig til en kompakt enhed, som både mestrer paradespil­let og de hårde fysiske konfrontat­ionskampe.

anden ende af banen ser det straks mere komplicere­t ud. De danske kvinder har ualmindeli­g svaert ved at score i det etablerede angrebsspi­l. Isaer mod hold, som daekker offensivt og aggressivt. Praecis som Montenegro gør det. En løsning er, at vi formår at profitere af vores gode forsvarssp­il og løber Montenegro ned i kontrafase­n. Et våben, som landsholde­t i perioder har forsømt at tage i brug.

endnu ikke et hold, som kan vinde VM, men der er så meget talent i truppen, at vi ikke kan vaere tilfredse med mindre end en plads i kvartfinal­erne. Og derfra er der kun et lille skridt til den semifinale, som vil fastholde troen på, at Klavs Bruuns projekt om et år eller to kan resultere i medaljer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark