Ekstra Bladet

Hasteindka­ldt DEN ENESTE ANDEN

ER PLUDSELIG ENE PÅ HØJREFLØJE­N: Simone Böhme er i den grad kommet ind ad bagdøren til et VM, som hun skulle have set i fjernsynet

- – Bliver du ikke en anelse nervøs?

OLDENBURG (Ekstra Bladet): Det kan man da kalde at komme til VM ad bagdøren!

Simone Böhme spiller til hverdag i ungarske Siofok, men var hjemme på mini-ferie og ironisk nok i fuld sving med at købe et par håndboldsk­o, da landstraen­eren ringede torsdag formiddag: Kan du komme til Oldenburg?

Mon ikke hun ku’… Fra at vaere helt ude af billedet er den 26-årige jyde nu i den grad inde i billedet, når hun i aften løber ind til VM-åbneren mod brølstaerk­e Montenegro som eneste højre fløj i stedet for hende, der skulle have vaeret den eneste ene: Trine Østergaard, der blev vaedret af en svensker i Frederiksh­avn, og som først bliver klar senere i VM-turneringe­n.

Blev rigtig glad

– Jeg fik besked ved fredagens formiddags­traening. Torsdag, da jeg kom, havde jeg måske en idé om, at jeg skulle spille nogle af de første kampe, så jeg blev rigtig glad, da Klavs gav mig besked Simone Böhme er klar til sin første slutrunde. Her er hun i godt selskab mellem Rikke Iversen og Kristina Kristianse­n ved traeningen i går. – og det er jeg naturligvi­s stadig vaek. Der er ikke noget, der er helt sikkert endnu, så det handler jo bare om at gribe chancen, når man får den, siger Simone Böhme.

Klavs Bruun Jørgensen har foreløbig valgt kun at skrive 15 spillere på holdkortet. Det vil sige, at Trine Østergaard, den ligeledes skadede og naesten genopstand­ne Stine Bodholt plus VM-debutanten Rikke Iversen foreløbig bliver holdt ude for ikke allerede nu at slide for hårdt på de tre tilladte ind- og udskiftnin­ger under slutrunden.

– Planen var, at jeg skulle tilbage til Ungarn i dag og passe traeningen sammen med de få spillere, der er tilbage. Men det gik lige pludselig staerkt, siger Simone Böhme.

– Jeg tror faktisk, det var meget heldigt, det gik så staerkt, for så når man slet ikke at få alle de der tanker og følelser. Jeg kunne heller ikke rigtigt sove i nat. Jeg kom til hotellet omkring kl. 20 efter at have kørt i seks timer, og jeg var ikke med til traeningen i går. Det er fint nok, jeg nåede det meste i dag, og så er det jo sådan, at det ikke er os fløjspille­re, der skal køre de helt vilde systemer. Det er heldigvis ret simpelt, siger Simone Böhme.

Det er jo ikke nyt for mig at spille landskamp, men det er første gang, jeg er med til en slutrunde Det var meget heldigt, at det gik så staerkt, for så når man slet ikke at få alle de der tanker og følelser

Første slutrunde

– Det er jo ikke nyt for mig at spille landskamp, men det er første gang, jeg er med til en slutrunde. Det vil jo give en masse kuldegysni­nger. Men jeg glaeder mig bare helt vildt, siger den jyske wing.

Klavs Bruuns aerinde kom ikke fuldstaend­ig bag på hende:

– Jeg kunne se, at Klavs havde haft ringet tre gange, mens jeg var nede at traene, så jeg havde luret den lidt. Han ville nok ikke ringe for bare at høre, hvordan jeg har det, siger Simone Böhme, der lige nu er den eneste ene på positionen – eller på en måde måske snarere den eneste anden …

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark