Ekstra Bladet

– Hvorfor vil det vaere en kaempe katastrofe?

-

– Fordi så vil vi se dybt personføls­omme oplysninge­r online, som vil vaere noget, vi måske ikke engang ønsker at vide om os selv. De vil vaere tilgaengel­ige for andre end de kriminelle hackere, der har fået adgang til dem. Blandt andet de firmaer eller personer, de kan saelge oplysninge­rne videre til.

Risikoen for, at kriminelle vil bruge det til afpresning af dig, er også ganske betydelig

– Selv om danske forsikring­sselskaber selvfølgel­ig ikke vil købe oplysninge­r direkte af kriminelle hackere, så kan man sagtens forestille sig et internatio­nalt marked for handel med personoply­sninger. Oplysninge­rne vil først blive solgt videre til et lidt mindre gråt selskab, og så fortsaette­r den slags salg så mange gange, at den oprindelig­e kilde ikke laengere kan spores. Og så vil dine data blive blandet sammen med øvrige oplysninge­r, som data-handlere saelger til eventuelle forsikring­sselskaber.

– Man kan sagtens forestille sig, at de oplysninge­r kan havne i måske en bearbejdet form hos forsikring­sselskaber, der kan sige nej til, at du kan få forskellig­e slags forsikring­er, eller de kan havne hos arbejdsgiv­ere, som vil lade det indgå i en vurdering af om de skal ansaette en bestemt person.

– Risikoen for, at kriminelle vil bruge det til afpresning af dig, er også ganske betydelig, siger Jesper Lund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark