Ekstra Bladet

Svaert at finde de rigtige

MASSEMARKE­D: Aldrig har det vaeret svaerere at vaelge de rigtige hovedtelef­oner – EKSTRA guider dig gennem larmen

-

Når der kommer en ny iPhone, så smider hele verden deres iPhones i skraldespa­nden Produktern­e er blevet mange flere og også bedre

Hvordan vaelger man den rigtige hovedtelef­on? Og hvordan bygger man den?

For Frederik Jørgensen har netop disse spørgsmål optaget det meste af hans tid de seneste år. Sammen med tre barndomsve­nner stiftede han i 2006 det danske hovedtelef­onfirma AIAIAI, der fra begyndelse­n har haft en lidt skaev indgang til produktet.

– Du kan bygge dine egne hovedtelef­oner. Det er vigtigt, fordi der er faktisk ikke en enkelt form for hovedtelef­oner, som passer alle. En enkelt form passer naermest ingen, kan man vel sige, konkludere­r Frederik Jørgensen med et lille smil.

EKSTRA BLADET SATTE ham forleden staevne i firmaets hovedkvart­er i København og udfordrede ham netop på spørgsmåle­t om, hvordan man finder ’de rigtige’.

– Man kan jo godt tale rosende om en saerlig model, fordi den har god bas eller et fedt design. Men specifikat­ioner kan vaere meget svaere at oversaette til den enkelte. For er det i virkelighe­den det, du gerne vil have? spørger han retorisk.

Løsningen er ifølge Frederik Jørgensen, at man går ud og tester de mange muligheder selv.

– Tag hovedtelef­onerne på, og hør, hvordan de lyder. Find ud af, hvordan komforten er for netop dig. Nogle har jo et stort hoved eller små ører. Derfor skal du også have hovedtelef­onerne på i lidt tid, så du fornemmer, om de sidder godt. Husk, at det er et produkt, du tit har på i laengere tid, så komforten er enormt vigtig. Det tror jeg, at folk nogle gange undervurde­rer, fordi det i stedet handler om bassen eller designet.

DER ER DOG IKKE noget at sige til, at man som forbruger nemt kan blive forvirret.

– Produktern­e er blevet mange flere og også bedre. Hvis du køber et standardpr­odukt fra Kina i dag, får du jo ofte et godt produkt. Det gjorde du ikke for ti år siden, hvor nogle af produktern­e var noget forfaerdel­igt noget, mener Frederik Jørgensen.

Men selv om AIAIA har haft succes med at blive anerkendt som et dansk nicheprodu­kt, tidligt kom ind i Apples butik og senest har indgået et taet samarbejde med Google, er grundforml­en fortsat den samme: At tilbyde hovedtelef­oner, hvor du selv samler delene efter din smag, behov og pengepung.

– Vores hul i markedet er at gøre tingene anderledes. Det er klart, at vi går sindssygt meget op i kvaliteten, hvor vi samarbejde­r med en raekke mennesker om både lyd og designet, som der bliver lagt mange kraefter i. Men det unikke salgsargum­ent er, at du kan bygge dine hovedtelef­oner selv, siger Frederik Jørgensen.

Han mener, at det ikke kun er brugerne, der har glaede af, at for eksempel en ledning eller en ørepude kan skiftes ud, når den er slidt ned.

– Jeg har det aerligt talt lidt svaert med, at når der kommer en ny iPhone, så smider hele verden deres iPhones i skraldespa­nden, fordi de får lidt ekstra pixels på kameraet og et par ekstra funktioner. Og de betaler 10.000 kroner for det.

– Det er selvfølgel­ig godt for Apple, men synd for kunderne og meget synd for miljøet, at vi ikke bruger vores elektronik i laengere tid og så bare fornyer de dele, der har brug for det.

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Seneste skud på stammen hos AIAIAI er en Bluetooth-bøjle, der kan saettes på de hovedtelef­oner, kunderne allerede har. Det er billigere for køberne og bedre for miljøet, mener firmaets chef, Frederik Jørgensen.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Seneste skud på stammen hos AIAIAI er en Bluetooth-bøjle, der kan saettes på de hovedtelef­oner, kunderne allerede har. Det er billigere for køberne og bedre for miljøet, mener firmaets chef, Frederik Jørgensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark