Ekstra Bladet

Den store Bitcoin-guide:

Flere efter andre betal mege

-

Er der store gevinster at hente – eller voldsomme tab i sigte? Finansiell­e eksperter er rygende uenige om fremtiden for de såkaldte kryptovalu­taer, hvoraf Bitcoin er langt den mest kendte.

Bitcoin eksisterer kun på internette­t og kan kun bruges digitalt – de findes ikke som sedler og mønter, som traditione­lle valutaer gør.

De kan isaer bruges til at betale for varer og servicer købt på nettet, men i stigende grad kan Bitcoin også bruges i den virkelige verden på kaffebarer, hoteller, restaurant­er og så videre.

fra internatio­nale banker har på det seneste udtalt sig saerdeles negativt om Bitcoin. De mener, at der er tale om en boble, der vil briste praecis ligesom it-boblen gjorde omkring årtusindes­kiftet. I september kaldte investerin­gsbanken JP Morgans øverste chef, Jamie Dimon, ifølge The Guardian Bitcoin

for det rene svindel, der på sigt vil gå nedenom og hjem. – Valutaen kommer ikke til at fungere. Du kan ikke have en branche, hvor folk kan opfinde en ny valuta ud af den rene luft og tro, at folk, der køber den, er virkelig kloge, sagde han på en konference i New York og tilføjede, at han på stedet vil fyre ansatte i JP Morgan, hvis han finder ud af, at de har investeret i Bitcoin.

Heller ikke Tidjane Thiam, der er chef for den schweizisk­e storbank Credit Suisse, har den store fidus til den digitale valuta.

– Ud fra hvad vi kan se, så er den eneste grund til, at folk køber eller saelger bitcoin at tjene penge, hvilket er definition­en på spekulatio­n og definition­en på en boble, sagde han iføl-

 ??  ?? FLERE TOPCHEFER
FLERE TOPCHEFER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark