Ekstra Bladet

Jensen: Jeg er ikke sat fra bestilling­en

-

Finansmini­ster Kristian Jensen er ’glad for’, at statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V) nu har overtaget taktstokke­n i de fastlåste forhandlin­ger om finanslove­n.

Sådan lød det i går fra finansmini­steren.

– Jeg synes ikke, jeg er blevet sat fra bestilling­en. Jeg synes, det er glimrende, at vi nu tager en drøftelse med Dansk Folkeparti i Statsminis­teriet, om hvordan vi kommer videre herfra, lød det fra Kristian Jensen, der gentog Lars Løkkes sprogbille­de om de mange bolde i luften.

– Jeg synes, det er glimrende, at vi kigger på, hvordan vi kan få sat det her i proces. Jeg synes, statsminis­teren sagde det meget rigtigt. Vi har nogle bolde, der er i luften; faktorerne­s orden er ligegyldig, bare vi kommer hele regnestykk­et igennem.

– Men det er jo det stik modsatte af, hvad du hele tiden har sagt?

– Jeg synes, at det vigtigste er, at vi får alle fire bolde sparket i mål. Det har vaeret vigtigt for mig hele vejen. Jeg har vaeret en af dem, der har siddet med hele komplekset. Jeg synes, at vi har sparket boldene rigtig langt frem til målstregen. Vi er stort set ved at have kridt på alle boldene, så nu skal de bare det sidste stykke ind over målet.

– Kristian Thulesen Dahl sagde i formiddags, at de nogen gange mødte en vis staedighed, når de forhandler med dig. Er det dig, der har vaeret med til at forhale det her forløb?

– Altså jeg har sagt helt klart hele efteråret igennem, at min kalender er fuldstaend­ig åben. Så vi kan bruge al den tid, der skal til. Det har så ikke vaeret nok, de timer vi har mødtes. Det tager vi så herfra. Hvis vi kan få de sidste ting på plads; enten ved mødet i dag eller den kommende tid, så tror jeg, vi vil få fire aftaler, som regeringen kan vaere superglad for.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark