Ekstra Bladet

Iskold luft

FORPESTEDE FINANS-FORHANDLIN­GER: I DF-toppen er man langtfra imponeret over Kristian Jensen

- FOTO/RITZAU/RUNE AARESTRUP PEDERSEN JANUS ØSTERGAARD JAMES KRISTOFFER MILES KRISTIAN B. LARSEN jao@eb.dk, kristoffer@eb.dk, kbl@eb.dk

Kristian Jensen har håndteret den seneste tids forhandlin­ger i Finansmini­steriet direkte ’amatør-agtigt’, lyder det fra en centralt placeret DF-kilde. Dansk Folkeparti­s forhold til finansmini­ster Kristian Jensen (V) er mildest talt anstrengt.

Det står klart, efter de seneste dages fastlåste forhandlin­ger om finanslove­n, hvor statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen i går overtog taktstokke­n fra sin finansmini­ster.

Kristian Jensen har håndteret den seneste tids forhandlin­ger i Finansmini­steriet direkte ’amatør-agtigt’, lyder det fra en centralt placeret DF-kilde.

Det er isaer forløbet omkring DF’s krav om markante udlaending­e-stramninge­r, der har skabt vrede mod finansmini­steren.

Ekstra Bladet har talt med flere centralt placerede DFkilder som sagen. Ingen af dem vil udtale sig til citat om det spraengfar­lige emne.

Men uden for referat bemaerker de, at Kristian Jensen har vaeret alt for sen til at opfatte støttepart­iets ufravigeli­ge krav om udlaending­estramning­er til gengaeld for skattelett­elser:

Skal DF gå med til skattelett­elser, skal der laves en hjemsendel­sesplan for flygtninge på midlertidi­g ophold

– Faerdig bum’, som topDF’er formulerer det.

Byttehande­l

– Det er den byttehande­l, der har vaeret maerkeligt svaer for Kristian Jensen og de andre forhandler­e at forstå, lyder det.

Omvendt påpeger en kilde taet på VLAK-regeringen, at DF har vaeret ganske sent ude med partiets konkrete udlaending­ekrav.

Faktisk er det ifølge en anden regeringsk­ilde først efter DF’s elendige resultat til kommunalva­lget, at partiet har lanceret vidtgående krav om statslige centre og forbud mod arbejde.

Gået skaevt

Ifølge kilderne står begge parter således med et ansvar for, at man er gået skaevt af hinanden under forhandlin­gerne.

Tilbage står, at statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V) nu har sat sig i spidsen for forhandlin­gerne om både finanslov, skatte- og udlaending­eaftale.

Det faktum passer DF-toppen fint – for man er ikke imponerede over Kristian Jensens håndtering af forhandlin­gerne.

Han har ikke ’sat sig ind i tingene’ og er ikke saerlig god til at skabe en god stemning under forhandlin­gerne, siger centralt placeret DF’er og konstatere­r:

– Han ’mangler sociale kompetence­r’.

Skal DF gå med til skattelett­elser, skal der laves en hjemsendel­sesplan for flygtninge

 ??  ?? Amatøragti­gt
Amatøragti­gt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark