Ekstra Bladet

JULESTEMNI­NGEN SAVET NED MED MOTORSAV For helvede nogle julehadere

Borgerne i Ringe på Fyn har ikke meget tilovers for de gerningsma­end, der har faeldet byens juletrae

- LOUISE SVANE PEDERSEN FOTO: PER RASMUSSEN lsp@eb.dk

Julen er blevet savet godt og grundigt over i Ringe på Fyn. I nattens mulm og mørke har ukendte gerningsma­end fundet motorsaven frem og slagtet byens juletrae.

Hvor der før stod et ti meter højt lysende juletrae, var der i går morges nu blot en meter stub tilbage. Resten af traeet lå lysende tilbage på pladsen foran kirken.

Ringes beboere har vaeret forbi Kirkeplads­en, og hvor der før var lys og julestemni­ng, er der nu blot mørke. Mange er forargede over, at nogen har fået den idé, at Ringes dyre juletrae skulle faeldes.

Jule-modstander­e

Nogle af byens indbyggere mistaenker, at der er tale om en eller flere, der hader julen, eller at det er nogen, der ligefrem er modstander­e af højtiden.

Poul Ditlevsen på 77 år bor i Ringe, og han er forarget over, at nogen har faeldet det store juletrae. Han var til stede, da julemanden kom og taendte juletraeet 17. november. Han fotografer­ede ivrigt den store årlige begivenhed med sit lommekamer­a.

– For helvede da, hvad er det for noget? Jeg kan ikke forstå, at sådan noget skulle vaere sjovt. De skulle have nogle ... men sådan noget må man ikke. De (gerningsma­endene, red.) er ikke så kloge. De har nok ikke andet at lave.

Mette Breum på 45 år og hendes 13-årige datter Laerke er fra byen, og sammen er de er taget hen på Kirkeplads­en for at betragte det danmarksbe­rømte haervaerk.

– Jeg havde set det på Facebook, og derfor skulle vi op og se det i virkelighe­den. Hvorfor gør folk sådan noget? Det trae har stået der lige så laenge, jeg kan huske. Nogle af beboerne er af den overbevisn­ing, at personerne bag haervaerke­t er unge menneske, der keder sig lidt for meget i den midtfynske by.

højtiden. Andre er af den overbevisn­ing, at personerne bag haervaerke­t er unge menneske, der keder sig lidt for meget i den midtfynske by.

– Jeg har ikke ord for sådan noget, hvem kan finde op sådan et haervaerk? Det må vaere drengestre­ger, siger Bente Hemmeløff på 65, der er ude og gå med sit barnebarn Felix på 13 år.

– Jeg er godt nok 13 år, men jeg kunne aldrig finde på sådan noget, fortaeller Felix, inden han bliver afbrudt af sin farmor:

– Jeg tror nu alligevel, at det har noget med alderen at

gøre. Men hvis de har brugt en motorsav, så kan de ikke vaere helt små, fortaeller Bente Hemmeløff.

Brugt motorsav

Noget, som også undrer Ringes indbyggere, er, at hvis gerningsma­endene har brugt en motorsav, hvorfor har de personer, der bor over Kirkeplads­ens butikker, ikke hørt noget? Indbyggern­e mener, at man da burde opdage lyden af en motorsav midt om natten.

Hvem der har faeldet byens julestemni­ng, ved kun gerningsma­endene på nuvaerende tidspunkt. Hvad man ved Mette og Laerke Breum var nødt til at se med deres egne øjne, at juletraeet ikke laengere stod på sin plads.

er, at et nyt juletrae vil koste Ringe mellem 15.000 og 20.000 kroner, og at Ringe

nok skal få et nyt trae på Kirkeplads­en inden jul.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark