Ekstra Bladet

Bestilte 58-årig kvinde en tjetjensk lejemorder

Midaldrend­e kvinde fra Nordsjaell­and er tiltalt for at have bestilt et drab med et lyddaempet våben

- DAN BJERREGAAR­D db@eb.dk KØGE: CHARLOTTEN­LUND: HASLE: ROSKILDE: SAMSØ: cama@eb.dk

Blev der bestilt en tjetjensk lejemorder til at begå et drab?

Og var det en 58-årig kvinde fra Nordsjaell­and, der bestilte drabet på det 'mørke' internet?

Det er de centrale spørgsmål, som Retten i Lyngby skal tage stilling til, når sagen starter i dag.

Her vil det også komme frem, hvem den 58-årige kvinde ifølge politiets vurdering ønskede at få draebt.

Kvinden naegter sig skyldig.

Ifølge tiltalen udfyldte hun en bestilling­sformular på en Tor-internetsi­de kaldet 'Crime Bay by Chechen En 58-årig kvinde er tiltalt for at have bestilt et lejemord på det 'mørke' internet.

Mob'. En side, der angiveligt skulle tilhøre den tjetjenske mafia.

På siden udfyldte kvinde en bestilling­sformular, hvor hun opgav navn, adresse og uploadede et billede af personen, der skulle draebes.

Hun noterede desuden, at det var vigtigt, at der blev brugt lyddaemper ved drabet, og at det var meget vigtigt, at personen blev draebt i første forsøg.

Bestilte drab med bitcoins

hun overførte til en bitcoinkon­to tilknyttet 'Crime Bay by Chechen Mob'.

Sagen har vaeret kørt for dobbelt-lukkede døre, og det vides derfor ikke, hvilken relation den 58-årige kvinde har til manden, der ifølge anklageskr­iftet skulle draebes af en tjetjensk lejemorder.

På hjemmeside­n fremgår det, at den såkaldte ’Chechen Mob' kan betales for at draebe alt fra aegtefaell­er til forretning­spartnere og indsatte i faengsler. Angiveligt skulle det vaere bandemedle­mmer, narkohandl­ere, våbenhandl­ere

og andre operative, der udfører det beskidt arbejde.

Kraeves udvist

Et lejemord koster fra 5000 dollars til 200.000 dollars alt efter opgavens omfang. Noget tyder dog på, at siden har til formål at lokke penge fra folk.

Det fremgår af anklageskr­iftet, at lejemordet mislykkede­s, men at det ikke var på grund af kvindens indflydels­e. Derfor mener anklagemyn­digheden, at kvinden har haft fortsaet til, at personen skulle draebes.

Under retssagen kraever politiet kvindens iPhone og en computer konfiskere­t, som menes at have vaeret brugt til forberedel­serne af drabet.

Et par sedler, en afrevet side fra en kalender og en håndskreve­t seddel, der blev fundet i hendes celle, spiller også roller i sagen, men hvilke vil politiet først løfte sløret for i retten.

Kvinden, der stammer fra Italien, kraeves udvist af Danmark, hvis hun kendes skyldig.

To teenagepig­er på 13 og 15 år blev taget på fersk gerning, da de forsøgte at smugle maerkevare-undertøj til en vaerdi af 1500 kr. forbi kasselinje­n i Salling. Da en vagt konfronter­ede dem, indrømmede de med det samme tyveriet. Deres foraeldre blev efterfølge­nde tilkaldt.

Politi og brandvaese­n måtte rykke ud til en brand i kaelderen af en boligblok på Fasanvej. Det viste sig, at tre unge drenge havde leget med stjernekas­tere i et kaelderrum, og da det gik galt, havde de forgaeves forsøgt at slukke ilden. Ingen kom til skade, men kaelderrum­met udbraendte. Grundet drengens alder er de ikke sigtet i sagen.

Ved middagstid modtog alarmcentr­alen et opkald fra en pige/kvinde, som beklagede sig over at have fået adskillige blå maerker, hvorefter forbindels­en blev afbrudt. Efter nogle undersøgel­ser viste det sig sidenhen at vaere en folkeskole­elev, som havde taget en af sine medelevers mobiltelef­on og lavet telefonfis med 112 i spisefrikv­arteret. For at tage hånd om situatione­n blev en laerer fra skolen underrette­t.

Efter en indkøbstur i Netto blev en 49årig kvinde overrasket af fire unge maend på to scootere. Drengene på den første scooter fik taget kvindens taske, mens drengene på den anden hurtigt fik vristet indkøbspos­en ud af kvindens haender. De fire personer var iklaedt mørkt tøj og bar hjelm. To var også mørke i huden.

To unge maend med mellemøstl­igt udseende overrasked­e to ansatte i Daglibrugs­en på Klostereng­en og udsatte dem for røveri. Under trusler med knive blev de beordret ind i butikken, og her stjal røverne to skrabelodd­er, hvorefter de forsvandt fra stedet.

En 33-årig kvinde fra Samsø blev i går varetaegts­faengslet frem til 2. januar ved et grundlovsf­orhør i Retten i Aarhus. Kvinden blev anholdt på Samsø af Østjylland­s Politi efter at have fremsat telefonisk­e trusler mod sin sagsbehand­ler ved kommunen. Hun var ellers netop lige blevet løsladt efter en dom for det samme.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ??
FOTO: SHUTTERSTO­CK
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark