Ekstra Bladet

Voldtaegt af bare toårig datter

- LOUISE SVANE PEDERSEN lsp@eb.dk

En 39-årig far fra Mern på Sydsjaella­nd er blevet kendt skyldig i at have voldtaget sin datter i en periode på halvandet år.

Forbrydels­erne mod datteren stod på i perioden 3. oktober 2014 til 6. februar 2016. Datten var to til knap fire år gammel i perioden for foraeldren­es overgreb.

Manden var tiltalt for voldtaegt og andet seksuelt forhold med eget barn under 12 år.

Retten i Nykøbing Falster har idømt den 39-årige mand to år og seks måneders faengselss­traf. Havde dommer Kim Rasmussen valgt at idømme den 39-årige lovens strengeste straf for de seksuelle overgreb, så ville han kunne have fået 12 år i faengsel.

I anklageskr­iftet mod faderen stod der, at han 'mindst en gang havde skaffet sig samleje' med datten og 'i flere tilfaelde udsat hende for oralsex'.

Mor medvirkede

Den 33-årige mor var også tiltalt for at have medvirket til voldtaegt af eget barn. Moderen blev ligeledes kendt skyldig af Retten i Nykøbing Falster og idømt seks måneders faengsel.

Ud over faengselss­traffene blev de to foraeldre også Et foraeldrep­ar fra Mern er kendt skyldige i voldtaegt af deres datter.

dømt til at betale for sagens omkostning­er. Foraeldren­e har begge valgt at anke deres domme.

De to dømte har sammen tre sammenbrag­te børn, der

alle har vaeret placeret hos en plejemor siden februar 2016.

Plejemoder­en fortalte under retsmødet, at alle tre børn var bange, da de kom i

pleje. De var meget usikre og utrygge ved høje lyde. Hun vurderede også, at børnene ikke var så soignerede, som hun synes, at de burde vaere.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ??
FOTO: PER RASMUSSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark