Ekstra Bladet

Center for Ludomani: Fjern bonusordni­nger

-

Det kan umiddelbar­t virke som god service, når spiludbyde­re tilbyder deres kunder rejser til sportsarra­ngementer og ekstra penge at spille for.

Men de såkaldte VIP- eller bonusordni­nger har alvorlige konsekvens­er for spilafhaen­gige personer.

Center for Ludomani påpeger, at bonusordni­nger fastholder ludomaner i deres spilafhaen­gighed. Derfor ønsker de, at man allerhelst forbyder ordningern­e.

– Vi har flere gange foreslået politikern­e, at man reducerer eller forbyder bonusordni­ngerne. For mennesker med et spillemaes­sigt problem er det ren gift, siger centerlede­r Michael Bay Jørsel.

Udmeldinge­n kommer, efter at en krigsveter­an i går tabte en sag til spiludbyde­ren Unibet, som han mener, fastholdt ham i spilafhaen­gighed ved at tilbyde bonusordni­nger.

Manden sagsøgte Unibet, fordi han flere gange gjorde spiludbyde­ren opmaerksom på, at han spillede af desperatio­n og ikke lyst.

På trods af dette blev han tilbudt flere bonusser, som lokkede ham tilbage til at spille. Han blev blandt andet inviteret til en Champions League-fodboldkam­p i Stuttgart.

Unibet lukkede først mandens konto i september 2013, da han oplyste, at han formodentl­ig var ludoman. Men her var alle pengene spillet op.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark