Ekstra Bladet

I levende live

Dizzy Mizz Lizzys nye koncert-optagelse er en sejrsrunde

- THOMAS TREO tom@eb.dk

Tim Christense­n i spidsen for Dizzy Mizz Lizzy, der naesten lyder for godt til at vaere sandt.

fra Roskilde Festivals navnkundig­e Orange i fjor, men trods de enorme rammer er der naervaer og nerve i saettet.

Dizzy Mizz Lizzy har kongeriget­s måske bedste lydmand, og gruppens organiske samspil har vaeret forbilledl­igt de senere år. Alligevel fremstår ’Livegasm!’ naesten uvirkeligt vellydende, og man kunne sagtens mistaenke perfektion­isten Tim Christense­n for at have pillet ved båndene, for der er ikke en skønhedspl­et på hverken hans guitarsolo­er eller Søren Friis’ trommefill­s.

Formfulden­dt

Den formfulden­dte sound gør resultatet til en sikker succes, men man savner uforudsige­lig og fandenivol­dskhed på en liveplade, hvor det dog immervaek er en fordel, at frontmande­n

synger noget renere end publikum, hvis halsløse begejstrin­g er mixet selvforher­ligende højt i lydbillede­t.

Mandet sig op

Under Dizzy Mizz Lizzys koncerter har den nostalgisk­e stemning mindet om en fest for efterskole­ns gamle elever, hvilket imidlertid ikke har forhindret orkesteret i at imponere mest i form af nyere numre.

På ’Livegasm!’ er højdepunkt­erne eksplosive versioner af ’Made to Believe’, ’Mindgasm’ og ’I Would If I Could But I Can't’ fra sidste års overrasken­de driftssikr­e comeback-skive ’Forward in Reverse’, men aeldre hits som ’Silverflam­e’ og Glory’ nyder også godt af, at drengene har mandet sig op.

Dizzy Mizz Lizzy lever i bedste velgående.

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Effektfuld
FOTO: PER LANGE Effektfuld

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark