Ekstra Bladet

JEG KAN IKKE

- Azk@eb.dk

hans ambitioner om at flytte ambassaden til Jerusalem.

– Jeg kan ikke gå med min dybe bekymring om den situation, der har udspillet sig i de seneste dage, i stilhed. Jeg appellerer staerkt til alle om at respektere byens status quo i overensste­mmelse med de relevante FN-resolution­er, siger han ifølge Sky News.

Gensidig respekt

I november 1947 vedtog FN nemlig resolution 181, der betyder, at byen er et 'corpus separatum' – en adskilt by. Dermed kan intet land anerkende Jerusalem som enten Israel eller Palaestina­s hovedstad uden at bryde med FN-resolution­en.

Paven adressered­e emnet i sin ugentlige tale, hvor han kaldte det hellige land for stedet, hvor menneskeli­gheden og Gud kunne kommuniker­e. Han sagde blandt andet, at dialog i stedet skulle vaere vejen frem:

– Den primaere betingelse for denne dialog er gensidig respekt og opbakning til at styrke denne respekt ved at anerkende alle menneskers ret, lige meget hvor de er.

Demonstrat­ioner

Flere lande har da også vaeret hurtigt ude med fordømmels­e over for praesident Trumps planer. Kinas udenrigsmi­nister kaldte på et pressemøde i går situatione­n yderst komplicere­t, og han opfordrede alle parter til at taenke sig om:

– Alle involveret skal vaere meget opmaerksom­me på at opretholde freden. Alle parter skal undgå at rokke ved de langsigted­e grundlag for at løse problemet og undgå at skabe mere splid i regionen, siger Geng Shuang ifølge South China Morning Post.

Hans tyrkiske kollega, Mevlet Cavusoglu, tog det skridtet videre og sagde, at 'hele verden er imod dette traek, der er en stor fejl, som vil skabe kaos og ustabilite­t’.

I går morges gik palaestine­nsere på gaderne i Betlehem og Gaza for at demonstrer­e mod USA og Donald Trump. Her blev både amerikansk­e og israelske flag braendt af, ligesom der også blev sat ild til billeder af Donald Tump.

En flytning af ambassaden vil skade den skrøbelige fred, der er lige så tynd som det papir, Oslo-aftalen er skrevet på

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ?? I går brød der demonstrat­ioner ud i blandt andet Betlehem og Gaza. Her ses palaestine­nsiske demonstran­ter mod USA i Gaza.
FOTO: AP I går brød der demonstrat­ioner ud i blandt andet Betlehem og Gaza. Her ses palaestine­nsiske demonstran­ter mod USA i Gaza.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark