Ekstra Bladet

FULDT HUS PÅ FAENGSLING Hele 13 LTF’ere blev sendt bag tremmer

Bandefolk sigtet i sager om grov vold, afpresning og vidnetrusl­er

- SUNE FISCHER DAN BJERREGAAR­D CAMILLA MARIE NIELSEN fish@eb.dk; db@eb.dk; cama@eb.dk

I alt 13 medlemmer af den berygtede Loyal To Familiaban­de blev i går varetaegts­faengslet efter en koordinere­t politi-aktion, der blev gennemført på Vestegnen, Nordsjaell­and og i København tirsdag.

Første melding kom fra Retten i Helsingør, hvor fire bandefolk blev fremstille­t.

De fire er sigtet for i forening at have udøvet afpresning samt vidnetrusl­er. De fire bandefolk naegter sig skyldige og ønsker ikke at udtale sig.

Faengslet

De fire blev alle anholdt tirsdag i forbindels­e med den koordinere­de aktion. Tre af maendene blev anholdt under selve aktionen, mens den fjerde meldte sig selv senere på dagen.

– Generelt set ser vi meget alvorligt på, når unge mennesker bliver afpresset til at udbetale penge til bandemedle­mmer, og vi opfordrer kraftigt til, at man omgående kontakter politiet, hvis man skulle blive udsat for noget lignende. Har man først betalt én gang, kan det hurtigt blive skruen uden ende, hvor afpressern­e kraever penge igen og igen, fortaeller politiinsp­ektør Lau Thygesen fra Nordsjaell­ands Politi.

Afpresning

Ved Retten i Glostrup var tre LTF’ere fremstille­t.

Også her naegtede man sig skyldig.

De tre er henholdsvi­s 35, 30 og 25 år og sigtet for grov vold, frihedsber­øvelse og afpresning mod tre andre personer, som blev opsøgt af de sigtede i en haveforeni­ng i Brøndby 16. september i år.

Ved den sidste sag – den fra Retten på Frederiksb­erg – blev retsmødet holdt for lukkede døre. Dermed er sigtelsen ikke kommet frem offentligt.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r skal der dog blandt andet vaere tale om en voldssag.

På baggrund af de lukkede døre vides det ikke, hvordan de seks fremstille­de forholder sig til sigtelsern­e.

Også her besluttede dommeren at varetaegts­faengsle de seks bandefolk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark