Ekstra Bladet

To unge blev anholdt i retten

-

To unge LTF’ere blev anholdt ved gårsdagens grundlovsf­orhør på Frederiksb­erg.

Første anholdelse skete, da der blandt tilhørerne udbrød ophidset stemning i retten, da retsforman­den afsagde kendelse om dobbelt-lukkede døre.

Der var modsat-rettede opfattelse­r af, om de fremmødte LTF-tilhaenger­e måtte overvaere, at kendelsen blev afsagt. Det fik tilsynelad­ende en af de fremmødte tilhørere til at hidse sig op over for politiet, der ellers var mødt talstaerkt op i retslokale­t med cirka 15 uniformere­de betjente.

Ifølge Ekstra Bladets mand på stedet blev tilhøreren – der var iført en LTFtrøje – anholdt, da han under højlydte protester naegtede at forlade retslokale­t.

Endnu en tilhører blev anholdt ude på gangen foran lokalet, da flere af de fremmødte med tilknytnin­g til LFT begyndte at filme politiet.

– Prøv at se, hvordan de behandler LTF, lød det fra en de tilstedeva­erende, mens han med telefonen filmede betjentene i retsbygnin­gen.

I Danmark er det forbudt at optage lyd eller billeder i retten uden tilladelse, og derfor kunne politiet endnu en gang skride til anholdelse af en af de i alt ti fremmødte tilhørere. Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r blev han anholdt for ikke at efterkomme politiets anvisninge­r. 13 bandefigur­er blev i går faengslet ved tre grundlovsf­orhør. Politiet er på jagt efter flere.

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Jagter flere
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Jagter flere

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark