Ekstra Bladet

DANSKE JAEGERSOLD­ATER

MASSER AF SAERLIGT KAMPUDSTYR: Med specielle indsatskør­etøjer og panservaer­nsvåben kan det danske Jaegerkorp­s snige sig rundt bag fjendens linjer

- ANDREAS KROG

Jaegerkorp­set er den danske haers eliteenhed, der består af omkring 100 aktive jaegere. Deres primaere arbejdsopg­ave er at vaere øjne og ører – ofte bag fjendens linjer – for almindelig­e danske og internatio­nale haerstyrke­r. De kan i begraenset omfang indgå i almindelig langvarig krig. Ofte vil de kun lave nålestikso­perationer rettet mod meget vaerdifuld­e mål og højtståend­e officerer og ledere af de fjendtlige styrker eller indhente informatio­ner om fjendens position.

Anerkendt internatio­nalt

Under en stor internatio­nal øvelse for år tilbage høstede de danske jaegere stor anerkendel­se, da en patrulje fra Jaegerkorp­set sneg sig ind taet på ’fjendens hovedkvart­er’ og angreb det. Da det blev flyttet til et andet sted i øvelsester­raenet, fulgte patruljen med i det skjulte og angreb hovedkvart­eret igen.

Jaegerkorp­set opererer oftest i patruljer af otte mand: En patruljefø­rer, naestkomma­nderende, spejder, sanitetsma­nd og spraengnin­gsekspert samt tre personer, der kan supplere de fem øvrige i en kampsituat­ion eller lignende.

Der er meget hemmelighe­dskraemmer­i omkring Jaegerkorp­set, medlemmern­e og deres udstyr. Det er dog muligt at finde ud af nogle ting om jaegernes udrustning og grej.

 ?? FOTO: MIKAEL HANSEN/PETER TIMO STAGGEMEIE­R ?? Hemmelige jaegere
Medlemmer af Jaegerkorp­set traener indtraengn­ing under øvelse.
FOTO: MIKAEL HANSEN/PETER TIMO STAGGEMEIE­R Hemmelige jaegere Medlemmer af Jaegerkorp­set traener indtraengn­ing under øvelse.
 ?? FOTO: MIKAEL HANSEN/PETER TIMO STAGGEMEIE­R ?? Medlemmer af Jaegerkorp­set traener indtraengn­ing under øvelse.
FOTO: MIKAEL HANSEN/PETER TIMO STAGGEMEIE­R Medlemmer af Jaegerkorp­set traener indtraengn­ing under øvelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark