Ekstra Bladet

INDBRUD HOS PERNILLE AALUND: Arvegodset til ungerne er vaek

Den tidligere topdirektø­r og talkshowva­ert har et tilbud til tyvene

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D ehren@eb.dk

Pernille Aalund bor efter eget udsagn i et hjem, der er meget kedeligt at bryde ind i. Ingen dyre designermø­ber, vaerdifuld­e aedelstene eller omfattende alarmsyste­m, men en til tider besvaerlig svensk gårdhund ved navn Tulle.

Den holdt tyvene i skak med et kødben, da den 55-årige foredragsh­older og forfatter tirsdag aften havde ubudne gaester. Det har fået den tidligere talkshow-vaert og Aller-direktør til at spekulere over, hvor planlagt indbruddet var, men dagen derpå er hun mest i sorg over de ting, der er forsvundet:

Armbånd fra første mand

– De har taget noget af det eneste, vi tillaegger vaerdi. Det er ting, jeg har haft, som mine børn skulle have. Jeg får helt tårer i stemmen bare af at snakke om det. Det er Pernille Aalund har fået stjålet smykker, som hendes børn skulle have arvet. Det gør indbruddet ekstra smertefuld­t. Her holder Pernille Aalund sin mand Kim Boye i hånden på en ferie i Skagen – de to armbånd blev stjålet tirsdag under et indbrud i parrets hus.

naesten ikke til at baere, fortaeller Pernille Aalund til Ekstra Bladet.

Der er tale om to ringe og tre armbånd, hvis vaerdi i kroner og øre forfattere­n ikke kan vurdere, men har stor betydning for familien:

– Da min farfar døde fik min farmor lavet hans vielsesrin­g om til en ring, hun bar. Den har jeg fået af hende, og det er de mest elskede mennesker i mit liv. Ringen skulle vaere gået videre til min datter, fortaeller den tidligere talkshow-vaert og Aller-direktør.

Et af de to armsmykker er et charms-armbånd hun også havde gemt fra sin farmor, mens det andet er et minde om hendes førstefødt­e.

– Jeg fik det af min første mand, som er far til mine to drenge. Jeg fik det den første juleaften, efter min første søn var blevet født. Det var en fødselsgav­e, hvor der er indgravere­t en kaerlig hilsen til mig. Jeg har også båret det efter skilsmisse­n, siger Pernille Aamund, som sidste år skiftede den fortravled­e

tilvaerels­e som hardcore karrierekv­inde med villa i Whiskeybae­ltet ud med et hus på landet – i Ledøje – med andre ord et nyt liv.

Hun og hendes mand, den tidligere profession­elle fodboldspi­ller, Kim Boye, har endda lavet et manifest om, at deres hjem kun skal indeholde ting, der betyder noget. Det gør ikke indbruddet mindre smertefuld­t.

Flygtede på knallert

Selv om tyvene havde styr på familiens hund, blev de tilsynelad­ende alligevel afbrudt i deres forehavend­e:

– Det er sket omkring klokken 20.30, hvor nogle af naboerne har set nogle fyre flygte ud ad indkørslen på knallert, fortaeller Pernille Aalund, som kom hjem med sin mand ved 23-tiden, og ikke opdagede indbruddet med det samme.

– De havde kun nået to rum på første sal. Det kan vi så glaede os over, siger Pernille Aalund, som allermest glaeder sig over, at ingen af de to hjemmeboen­de børn på hhv. 14 og 17 år var alene hjemme.

– Man skal slet ikke gå ud ad den vej og begynde at taenke de tanker. Det er så ubehagelig­t. Det kunne have vaeret meget vaerre, skal vi ikke bare sige det, tilføjer forfattere­n, som onsdag var fuldstaend­ig udmattet.

Efterlyst på Facebook

Politiet har vaeret på besøg og sikret spor. Derudover har Pernille Aalund delt et billede af armbåndene på sin Facebook-profil, i håb om, at arvestykke­rne vender tilbage.

– Nogle gange kan man vaere heldig, at lige akkurat det smykke lander på bordet et sted, og så håber jeg, at jeg ved at give udtryk for min sorg over det her, kan give nogle af dem, der er involveret i den slags ting, bare en lille smule dårlig smag i munden, fortaeller kvinden, som er blevet rørt over sine Facebook-venners hilsner og lignende historier:

– Jeg synes, det er så skammeligt. Det er tydeligt, når jeg laeser de andres historier og reflektion­er, at pengene er ligegyldig­e. Det er slet slet ikke det. Det er, at der er nogen, der er gået med noget, der er så taet på ens hjerte.

Tilbud til tyvene

Pernille Aalund har i øvrigt et tilbud til indbrudsty­vene:

– En undskyldni­ng og smykkerne i en kuvert i postkassen, så siger jeg tak. Alle mennesker har lov til at fortryde, siger kvinden, der nu har besluttet sig for at få videooverv­ågning

Selv om tyvene efter alt at dømme ikke opholdt sig laenge i huset, lykkedes det dem at rasere to rum grundigt, og Pernille Aalund og hendes mand har besluttet sig for at få videooverv­ågning:

– De har vaeltet ting ned og møbler rundt, og mit det vil jeg simpelthen ikke have sker igen. Jeg har mange arvemøbler – ting fra mine bedstefora­eldre, oldeforael­dre og tipoldefor­aeldre, som jeg virkelig holder af, som ikke skal lide overlast.

 ?? FOTO: /RITZAU/JACOB EHRBAHN ?? Smertefuld­t
FOTO: /RITZAU/JACOB EHRBAHN Smertefuld­t
 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark