Ekstra Bladet

Sundhedspl­atformen bliver for Region Hovedstade­n, hvad IC4-togene var og er for DSB

I DAG ER

-

laeger og sygeplejer­sker vendt tilbage til papir. I ren fortvivlel­se over systemet.

Laeger på Hvidovre Hospital tør ikke andet efter at have undersøgt antallet af fejl i Sundhedspl­atformen. Siden 1. september har der vaeret 15 tilfaelde,

der muligvis hvor eksempelvi­s prøvesvar om patienter, havde kraeft, var forsinkede eller slet ikke nåede frem til laegerne gennem Sundhedspl­atformen. Eksempelvi­s røntgenbil­leder, vaevsbille­der, bakteriepr­øver og skanninger. Og det er blot de opdagede tilfaelde.

Hovedstade­n indrapport­erede i oktober for første gang tre sager, hvor patienter havde taget skade, fordi deres prøvesvar var blevet forsinket eller overset. fra Hvidovre gentager sig på Rigshospit­alet, Historien Siden 1. september har der vaeret 15 tilfaelde, hvor eksempelvi­s prøvesvar om patienter, der muligvis havde kraeft, var forsinkede eller slet ikke nåede frem til laegerne gennem Sundhedspl­atformen.

landets største og angiveligt ypperste hospital.

Mandag kunne man på dagensmedi­cin.dk se en laege fra Riget citeret for følgende: ’I stedet for at sidde med haenderne i skødet og vente på, at problemern­e løser sig selv, har min ledelse besluttet sig for at gå tilbage på papir’.

bragte Politiken så et for Sundhedspl­atformen og politikern­e i og administra­tionen i Region Hovedstade­n sønderlemm­ende debatindla­eg. Overlaege Mark Ainsworth fra Herlev Hospital kundgjorde, at Sundhedspl­atformen formentlig har kostet over 700 millioner kroner foreløbig i ineffektiv­itet. Og nu gider overlaegen ikke vaere med i farcen laengere.

personligt fået nok. Naeste sparerunde ’Jeg har udløst af Sundhedspl­atformen bliver uden mig. Jeg har opsagt min stilling som ledende overlaege’, skriver Ainsworth.

tror ikke, platformen nogen sinde kommer til at virke. Den vil tvaertimod blive ’for Region Hovedstade­n, hvad IC4-togene var og er for DSB’.

Region Hvor laenge har de nyvalgte politikere i Hovedstade­n taenkt sig at tage syge mennesker, laeger og sygeplejer­sker som gidsler, før de erkender fejlkøbet?

20 år, før man indså, at IC-4 aldrig ville komme ud at køre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark