Ekstra Bladet

HISTORISK RONALDO

Cristiano Ronaldo var på pletten med en historisk scoring, og Henning Jensen blev hyldet, da Real Madrid besejrede Dortmund i aftes

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@eb.dk

Der blev sunget, der blev råbt, og der blev danset på Santiago Bernabéu i aftes.

Mest fordi de lokale Los Galácticos efter forrygende fodbold i lange perioder reducerede gaesterne fra Dortmund til statister og fortjent kunne kalde sig vindere med 3-2 efter 90 minutter.

Men også fordi Cristiano Ronaldo med sin scoring til 2-0 skrev sig ind i historiebø­gerne som den første spiller nogensinde, der har scoret i alle seks gruppekamp­e i Champions League.

Først var der dog larmende stilhed blandt de 80.000 tilskuere på det maegtige stadion. Og grunden var dansk.

Fodboldeng­len blev hyldet

Henning Jensen spillede tre saesoner i den kongelige klub fra 1976-1979 med 102 kampe og 19 scoringer til følge. Det husker de stadig på de kanter, og derfor var der heller ingen problemer med at aere den danske profil med et øjebliks stilhed, inden løjerne for alvor kunne gå i gang på grønsvaere­n. Og her gik det staerkt. For der var blot spillet 12 minutter, inden kampen syntes afgjort.

Først stak Cristiano Ronaldo en giftig bold ind til Isco, der med en berøring og en pirouette spillede Borja Mayoral helt fri til scoring.

Og fire minutter senere var Ronaldo så på pletten igen. På kanten af feltet curlede portugiser­en bolden ind bag Roman Bürki.

2-0 til Real og det niende mål i de seks Champions League-gruppekamp­e til Ronaldo, der i morgen ifølge Nikes reklamer vinder Ballon d’Or for femte gang.

Et uventet comeback

Så var den kamp afgjort – troede de fleste.

For hvordan kunne kriseramte Dortmund rejse sig efter den lussing? Uden problemer, skulle det vise sig. Således kom der to minutter et svar fra de ellers spage tyskere. Anfører Marcel Schmelzer sendte fra venstre side et godt indlaeg ind i feltet, hvor klubbens enfant terrible, Pierre-Emerick Aubameyang, perfekt pandede den ind bag Kaylor Navas.

Det gav dem tro på tingene, og knap fem minutter efter pausen kom udligninge­n.

Nuri Sahin spillede Pierre-Emerick Aubameyang fri, og gabonesere­n kunne i to forsøg elegant lobbe bolden ind over Navas.

Det resultat var tyskerne mere end tilfredse med – men madrilener­ne ville mere.

En lille sejr for tyskerne

Bürkis mål blev forvandlet til et skydetelt, og 5-2 havde vaeret et retvisende resultat. Real Madrid måtte dog nøjes med 3-2, efter at Lucas Vásquez knap ti minutter inden slutfløjt forkølet sparkede bolden i mål.

Alligevel kunne Dortmund notere sig en lille sejr. For de skal nemlig spille Europa League til foråret.

Det stod klart, efter at et reservespa­ekket Tottenhamm­andskab i Gruppe H’s anden kamp klaskede Apoel med 3-0. Dermed endte tyskerne et mulehår foran cypriotern­e.

Også Real Madrid og Tottenham skal i aktion efter nytår, men de bliver i Champions League. Hvem de møder står først klart, når der mandag traekkes lod til champions Leagues 1/8-finaler, der spilles 13. og 14. februar med returopgør ugen efter.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark