Ekstra Bladet

DANMARK VIDERE EFTER RÅ GYSER

KLAR TIL NAESTE SKRIDT: Sandra Toft strålede i målet, og Kathrine Heindahl sloges som en bersaerk i begge ender af banen, da Danmark slog Brasilien i en taet dyst

- Jan Kjeldtoft toft@eb.dk Lars Poulsen foto@eb.dk

OLDENBURG (Ekstra Bladet): Det kan godt vaere, at brasserne har opfundet sambaen. Vi har Sandra Toft – og Dannevirke Heindahl!

Det var lige praecis nok til at slå Brasilien i en gyser af rang med 22-20 efter 13-13 ved pausen, og dermed er Klavs Bruun Jørgensen og holdet nu klar til den ottendedel­sfinale, der har vaeret det beskedne mål for dette VM.

Danmark var konstant bagud inden pausen, i voldsom krise i tredje kvarter, gik langt om laenge i front 2017 ti minutter før tid – og alligevel skulle det ende i en ren gyser, hvor danskerne trak meget store veksler på meget så spillere.

Men traenere og spillere på baenken kunne alligevel jublende straekke armene i vejret 15 sekunder før tid, da endnu en spildt dansk bold i den anden ende blev konvertere­t til en sej dansk tackling og spilstop foran suveraene Sandra Tofts bur.

Nu kan kampen mod Rusland i morgen blive en maerkvaerd­ig udfordring, fordi stillingen i gruppen med Tyskland, Serbien, Holland og Korea, som Danmark krydser med, indtil videre er fuldstaend­ig åben i forhold til placeringe­r.

Så en førsteplad­s, som Danmark kan gafle med sejr over Jevgenij Trefilovs tropper, kan vaere lige så skidt som en fjerdeplad­s, der kan ende med en på papiret lettere modstander.

Alle er en anelse mere kloge efter fjerde runde i den gruppe torsdag. Måske…

Nervøse danskere

De jublede selvsagt, som havde de vundet en mindre titel allerede. Indfrielse­n af målsaetnin­gen kan saette kraefter fri, ingen endnu kender, og det bliver spaendende at se, hvad de kommende dage byder på ude på hotellet med den elendige kok og de halvsløje råvarer.

Sandra Toft er nok spinkel, men den klejne keeper blev ved med at straekke en uventet arm ud, plukke en friløber her og et skud der, et vigtigt straffe og nappe en fri stregspill­er.

Og uden hende var det slet, slet ikke gået på en aften, der blev alt, alt for spaendende.

Arrangører­ne burde have sendt et fad caipirinha­er rundt i hallen for at dulme de mange nervøse danskere i EWE Arena.

Hvis man vil vide, hvordan rådvildhed ser ud, kan man spole tilbage til første halvleg og en dansk offensiv, der sejlede så sidelaens, at skuden aldrig ville have naermet sig stranden. Hvis man vil vide, hvordan panik ser ud på en håndboldba­ne, så er et blik på det første kvarter efter pausen nok så taet på en definition, man kan komme.

Mageligt tempo

Nu har Brasilien i tre kampe sejlet som en førerløs skude med hullede sejl og defekt ror, og så vaelger sambakvind­erne selvfølgel­ig at få fuldstaend­igt styr på sige selv lige praecis i dén kamp, der havde mere end bare et skaer af skaebne skruet hen over sig. For begge kvindskabe­r.

Stor tak til Sandra Toft for at holde Danmark inde i kampen. Uden hendes enormt vigtige parader kunne det legende let have set temmelig mørke-sort ud allerede ved pausen.

Men en redningspr­ocent på 41 – ni på 12 – var fandme også nødvendig i et opgør, hvor der kun var sus i de sydamerika­nske skørter, når de løb kontra efter endnu et braendt dansk skud.

Resten af den brasilians­ke offensiv foregik i et tempo, hvor deltagerne i en gennemsnit­lig husmoderfo­rening både kunne have nået at saette vand over til kaffe og nå ind i salen igen, inden brasserne havde spadseret

De jublede selvsagt, som havde de vundet en mindre titel allerede

og masseret bolden op til et nyt attack på det danske centerfors­var.

Hvis man vil vide, hvordan rådvildhed ser ud, kan man spole tilbage til første halvleg

Sandra Toft skaeldte ud – eller forsøgte i hvert fald at opildne – sine lettere rådvilde medspiller­e i en time-out i første halvleg, hvor Danmark naesten konstant var på haelene.

Brasiliane­rne gik i front 6-3 og havde flere tremåls-føringer, inden Danmark fik slaebt sig op på 13-13 ved pausen.

Line Haugsted og Mette Tranborg missede begge deres to første skud i kampen, og så kunne man godt fornemme, at de to yngre kraefter ligesom lukkede ned for artillerie­t af frygt for at braende nummer tre.

Fight og vilje

Danskerne søgte voldsomt meget ind over stregen, og det lykkedes også paent inden pausen, hvor en evigt fightende Kathrine Heindahl sloges som en bersaerk, scorede fire alene inden pausen og kaempede sig til et par straffekas­t.

Hun og Sandra Toft var de helt store oplevelser, og så er det immervaek også imponerend­e, at Stine Jørgensen kan blive ved og ved, selv om succesrate­n ind imellem var svingende – for nu at sige det mildt.

Men hun gik forrest, og det fortjener også en slags ros!

 ??  ?? En hård kamp
Lotte Grigel og Kathrine Heindahl i vild jubel efter sejren. De danske håndboldkv­inder er nu klar til ottendedel­sfinalerne og har seks point før den sidste og afgørende gruppekamp i morgen mod Rusland.
En hård kamp Lotte Grigel og Kathrine Heindahl i vild jubel efter sejren. De danske håndboldkv­inder er nu klar til ottendedel­sfinalerne og har seks point før den sidste og afgørende gruppekamp i morgen mod Rusland.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark