Ekstra Bladet

Avancement kan ikke redde FCK’s efterår

-

Efteråret har langtfra levet op til FC København og Ståle Solbakkens forventnin­ger. I aften er københavne­rne presset til at vinde i Europa League. FC København kan i aften gå videre til knockoutfa­sen i Europa League, hvis holdet besejrer Sheriff Tiraspol fra Moldova med to mål på hjemmebane i Telia Parken. En etmålssejr kan også vise at vaere nok.

Men selv et europaeisk avancement kan ikke redde helhedsind­trykket af et skuffende efterår for de forsvarend­e danmarksme­stre, der er i superliga-sammenhaen­g er spillet ud af topstriden.

Det konstatere­de FCK’s manager, Ståle Solbakken, på et pressemøde i går forud den vigtige kamp.

– Helhedsind­trykket af efteråret vil ikke blive rykket det store af, at vi går videre, men overskrift­erne bliver mere markante, hvis vi ryger ud, end hvis vi går videre. Det er vi helt klar over. Det er måske fortjent, that’s life, siger Ståle Solbakken.

– Før vi gik ind i puljen, så havde vi en fornemmels­e af, at den her kamp kunne vaere den afgørende.

En hård periode

I tilfaelde af uafgjort i gruppens anden kamp mellem FC Zlín og Lokomotiv Moskva skal FCK vinde med mere end et mål for at gå videre – eller en etmålssejr på 4-3 og op efter.

– I anden halvleg kommer vi til at have et øje på deres kamp, siger Solbakken.

Senest tabte FCK med 1-3 hjemme til FC Nordsjaell­and i søndags, og Ståle Solbakken medgiver, at flere af spillerne er maerket af en vanskelig efterårssa­eson.

– De spillere, som er hårdest ramt, er de spillere, som er kommet direkte ind i en modgangsbø­lge, som er meget svaer, fortaeller han.

– Jeg tror, det tager hårdere på dem end de spillere, som har vaeret her i to år, vundet fire titler på to år og har spillet Champions League og på mange måder har en masse positive FCK-oplevelser, fortsaette­r han.

– Jeg ser mange berørte spillere, og det viser, at det betyder noget for dem. Hvis de ikke havde haft behov for en ekstra samtale eller en ekstra videoseanc­e om taktik, havde det vaeret mere alarmerend­e.

Ståle Solbakken pointerer, at der ikke har vaeret tegn på et kollektivt sammenbrud på noget tidspunk.

– Ingen har givet skylden til hinanden. Kulturen har vaeret rigtig staerk, og det skal de nye spillere også have store aere for.

 ??  ??
 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ??
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark