Ekstra Bladet

Åndsfyrste­n

NYTÅRSTORS­KEN

- Du kan også Ikke blot hagar@eb.dk

Michael Christians­en, bestyrelse­sformand for DR, er en mand, der har faedreland­ets tilstand staerkt på sinde.

Derfor blev han også chokeret, da Dansk Folkeparti sidste år naevnte muligheden for at skaere en milliard af de rundt regnet fire milliarder, som foretagend­et får hvert år af os alle sammen.

Til Ekstra Bladet udtalte han rystet:

– Det er ikke alene DR, det vil ramme. Det vil indebaere et kultur-cut af hidtil uset omfang.

Og til Berlingske sagde han chokeret:

– Man rører ved den store, samlede demokratis­ke mekanisme i Danmark, som beror på frie dagblade på den ene side og en stor, kraftfuld public service-organisati­on på den anden, hvor danskerne kan hente den objektive sandhed, som ikke er farvet af partier eller holdninger.

Hvordan DR kan levere den objektive sandhed, når dens nyheder oftest er planket hos dagbladene, der åbenbart ikke er objektive, kom manden ikke ind på.

Han forklarede heller ikke, hvordan ’X Factor’, ’Den store bagedyst’ og ’Kriminalko­mmisaer Barnaby’ sendt for 17. gang lørdag aften kan have afgørende betydning for nationens kulturelle stade.

Jazz

Eller hvordan hestetrans­port kan vaere en del af public service.

Ekstra Bladet beskrev i begyndelse­n af året, at DR betalte for at få fragtet journalist Johannes Langkildes kones hest, Jazz, til USA. Prisen var 69.225,75 kr. Manden, der godkendte krikkens flyvetur, var DR’s davaerende nyhedsdire­ktør, Ulrik Haagerup, og man forstår nok, at han var stor i slaget.

Han bor i Ry i Jylland, ikke langt fra Himmelbjer­get, og der er paent. Så paent, at han ikke ville flytte derfra, da han i 2007 blev chef på DR.

I stedet har vi alle betalt for hans transport til og fra arbejde.

Alene i de sidste tre år fløj han frem og tilbage for knap en million kroner.

Han scorede Herren hjaelpe mig endda selv de bonuspoint – og de var mange – som han optjente på sine flyveture betalt af os.

Christians­en stod ved både hestens og Haagerups flyveture.

Mangfoldig­hedskonsul­ent

Ekstra Bladet afslørede, at DR’s tidligere mediedirek­tør Gitte Rabøl straks efter sin afgang blev ansat som mangfoldig­hedskonsul­ent.

Kun få kunne gennemskue, hvad der lå bag den stillingsb­etegnelse, men hun opretholdt sin direktørlø­n på 2,1 millioner.

Jobbet var vigtigt, må man forstå.

Det forklarede Christians­en også, så da Rabøl efter en del palaver valgte at sige op, skulle man tro, at den var helt gal.

Hvordan skulle DR og nationen dog klare sig uden en mangfoldig­hedskonsul­ent?

Men her kan jeg berolige og sige, at DR’s hidtidige tilgaengel­ighedsreda­ktør, Heidi Sivebaek, er blevet udnaevnt til mangfoldig­hedsredakt­ør. Hun forklarede:

– Jeg ser sådan på det, at tilgaengel­igheden er et hjørne af mangfoldig­heden, og derfor giver det god mening, at det kommer til at haenge sammen.

Og hvis du ikke forstår en bjaelde af den saetning, er du ikke alene. Er der mon en stilling ledig som enfoldighe­dsredaktør?

Gyldent håndtryk

Nå, siden aendrede Christians­en forklaring. Der var i virkelighe­den tale om en generøs fratraedel­sesordning til Rabøl.

Sådan en havde hun bemaerkels­esvaerdigt nok allerede nydt godt af en gang før.

Christians­en er nemlig vild med den slags.

gå ind på ekstrablad­et.dk og se samtlige nominerede, efterhånde­n som de bliver praesenter­et, og til den tid vil der også blive mulighed for at stemme der.

kan du glaede dig over at have deltaget i årets vigtigste valg. Du kan også vinde fine praemier.

Chefer siger selv op, og alligevel får de et fedt, gyldent håndtryk.

Knap 10 millioner kroner har bestyrelse­sformanden delt ud på den måde i de senere år.

Man kunne tro, at kulturmini­ster Mette Bock (LA) ville se mørkt på den idiotiske praksis, men hun er tavs.

Muligvis fordi hun i 2009 fik to millioner, da hun efter mindre end to år som programdir­ektør i DR selv sagde op ...

Nu rumler regeringen med planer om at skaere i pengene til DR, og det har Michael Christians­en selv bedt om. Han opfører sig jaevnt hen som en enevoldsko­nge med eget seddeltryk­keri.

Sådan et har han ikke. Vi betaler festen.

Han fortjener en torsk.

Han opfører sig jaevnt hen som en enevoldsko­nge med eget seddeltryk­keri

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark