Ekstra Bladet

SOM AT VAERE MED

I TUR-MANAGER FOR FRANK HVAM: Hr. Horsens – alias koncert-mageren Frank Panduro – traekker sig snart som direktør i Horsens & Friends. Men han har nok at se til med nogle af Danmarks bedste kunstnere i stalden

- CLAUS JESSEN jes@eb.dk

– Jamen, det har jo vaeret en lang fest. Nu går jeg I gang med min tredje ungdom og jeg har stadig drømmen om at toppe.

Frank Panduro laener sig tilbage i stolen og straekker ben og arme.

Maven behøver han ikke at skyde frem.

Den er allerede i forreste position.

Ved årsskiftet går Panduro af som direktør for Horsens & Friends, som siden år 2000 har hentet en kavalkade af verdensstj­erner til byen.

– Hvis man går i andres fodspor, kommer man ikke til at gå forrest, lyder det fra den 61-årige Panduro, som i den grad har bevaeget sig rundt, hvor ingen andre har vaeret eller turdet traede.

Tur-manager for de sjove

Frank Panduro har aldrig kedet sig – ud over på golfbanen – og han kommer heller ikke til at kede sig i fremtiden. Som tur-manager for en lang raekke kendte kunstnere som Frank Hvam, Simon Kvamm, Mick Øgendahl, Jonathan Spang, Lars Lilholt Band og Joachim Knop bliver der nok at se til i fremtiden.

– Jeg er jo uddannet speditør og har arbejdet i shipping-branchen. Det kraever et stort logistisk overblik, og den erfaring kan jeg bruge, når jeg sammen med kunstnerne tilrettela­egger deres turnéer. Det er et drømmejob for mig at vaere tur-manager for denne perleraekk­e af topprofess­ionelle og søde kunstnere. Man kan ikke ligefrem kalde dem for statistisk­e personligh­eder.

Der sker hele tiden noget undervejs, men det er jo charmen ved jobbet.

En traenet abekat

Ved Frank Hvams seneste turné rundt i Danmark var den oprindelig plan, at han skulle stå ene mand på scenen med en mikrofon og et sort bagtaeppe.

– Jeg ved ikke lige, hvad der skete. Men vi endte med et fem mand stort orkester, en større tour bus, en saettevogn til udstyr og en dyr og omfattende scenografi – og så naturligvi­s Frank Hvam selv.

At arbejde med kunstnere kraever en vis grad af omstilling­s-parathed, griner Frank Panduro.

Selv betegner han sig som en form for ’traenet abekat’.

– Jeg er meget bevidst om min rolle. De andre er morsomme. Det er jeg ikke, og jeg skal heller ikke prøve at vaere det. Vi har forskellig­e roller at udfylde. Det er derfor kunstnerne og jeg går godt i spaend sammen.

– Hvordan er det for dig at arbejde med en mand som for eksempel Frank Hvam. Er Hvam sig selv, eller spiller han bare Frank Hvam?

– Ha, ha. Jeg kan godt afsløre, at Frank i stor udstraekni­ng bare er sig selv. Naturligvi­s er karakteren trukket op på scene og film. Men ind imellem har jeg selv følt, at jeg var med i et afsnit af Klovn.

– Jeg glemmer aldrig, da jeg for nogle år siden fik en meget fin mountainbi­ke af Frank. Han ville gerne sige tak for det gode samarbejde efter den afsluttede turné. Kort efter kom han til Horsens, og en tidlig morgen tog vi på cykeltur rundt om Bygholm Sø.

Aflivede gås

Alt var den rene idyl, indtil en gås pludselig springer op på stien, og jeg kommer til at køre den halvt ihjel. Frank, der er jaeger og har laest til dyrlaege, indhenter det lidende dyr for at aflive det.

– Han vrider halsen om på gåsen. Men det bliver lidt for voldsomt. Så hovedet ryger af. Blodet sprøjter ud i en tyk stråle. I samme øjeblik kommer en ung mor med sit barn cyklende mod os. Alt er lyserødt på den cykel, og panikken stråler ud af kvindens ansigt.

Så går Frank i panik. Pludselig ser jeg ham løbe – som kun Frank kan – hen ad stien til en skraldespa­nd, hvorefter han forsøger at proppe den blafrende gås ned i plastikpos­en og klappe låget på.

Vi måtte ringe til politiet og forklare, hvad der var sket, hvis kvinden skulle finde på at melde os for at vaere perverse, lyder det fra en hovedryste­nde Panduro.

Tager publikum alvorligt

– Frank er både sød og skarp i hovedet ligesom alle 'mine' andre kunstnere. Folk skulle bare vide, hvor alvorligt alle disse morsomme kunstnere tager deres publikum.

Jeg har stor respekt for dem alle. Jeg har jo mødt masser af både danske stjerner og verdensstj­erner. Og det er helt tydeligt, at de som holder i branchen, ikke blot er dygtige kunstnere. De er ekstremt opmaerksom­me på deres publikum og det hold, som omgiver dem.

– Der må da have vaeret nogle krukker undervejs? Jeg taenker blandt andet på de alenlange lister med krav, som de afleverer.

– Der er bestemt arrangører, som er irriterede over disse mange krav. Men sådan ser jeg faktisk ikke på det. Taenk på, at disse verdensstj­erner rejser rundt i hele verden fra hotel til hotel i årevis. Jeg kan faktisk godt forstå, at de forsøger at finde nogle små holdepunkt­er i deres omtumlede liv.

Jeg har altid sagt: Den tid, som jeg kunne vaere frustreret i, bruger jeg i stedet til at få solgt nogle flere billetter, som kan betale kravene.

Hvis man går i andres fodspor, kommer man ikke til at gå forrest Han vrider halsen om på gåsen. Men det bliver lidt for voldsomt. Så hovedet ryger af

 ??  ??
 ?? FOTO: /RITZAU/PER LANGE ?? Drømmer stadig om at toppe
– Jamen, det har jo vaeret en lang fest. Nu går jeg I gang med min tredje ungdom, og jeg har stadig drømmen om at toppe, siger Frank Panduro op til sin retraete som direktør.
FOTO: /RITZAU/PER LANGE Drømmer stadig om at toppe – Jamen, det har jo vaeret en lang fest. Nu går jeg I gang med min tredje ungdom, og jeg har stadig drømmen om at toppe, siger Frank Panduro op til sin retraete som direktør.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark