Ekstra Bladet

Alternativ og stiv

- Lars M. Tjellesen Østermarie Bornholm Rita Nittebjerg Skolegade 13 Hørve

Hvem kan tage Alternativ­et alvorligt? At taenke sig at bede sine delegerede om at indsende et foto af deres slatne ’pik’ for at lave en kollage til festen på en homo-natklub i det indre København. Hallo, nu må det da gå op for alle, at det parti er så lavt og tåbeligt som noget.

Det er typisk for det cirkus-parti. Kun klovnenumr­e og useriøs plat. Det kan kun medføre en STIV modvind, og mon det parti igen kan få OPREJSNING?

Uffe Elbaeks parti er ikke spor andet end fatamorgan­a og sniksnak. Vor herre bevares. Hvor usselt og langt under baeltested­et. Skulle det vaere morsomt? Uffe Elbaek leder et cirkuspart­i, mener Lars M. Tjellesen.

Taenk dig godt om, og skynd dig at melde dig ud, for hvad bliver det naeste? Håber, at Alternativ­et får dødsstødet, det ville vaere det bedste. Forleden gik jeg ind et sted for at købe en burger, og ved disken stod en kvinde med så stort et tørklaede om hovedet, at jeg opfattede det som langtfra god hygiejne. Jeg plejer ellers aldrig at kommentere de muslimske kvinder, men jeg kunne ikke dy mig her. Jeg spurgte med venlig tone, hvorfor hun dog havde et flagrende tørklaede på i en butik med fødevarer. Hun svarede, at hun altid gik med tørklaede og var muslim. Ja, det var jeg ikke i tvivl om, men da jeg sagde, at hun burde indordne sig under vores danske forhold, var manden straks ved hendes side. Med brysk tone spurgte han mig, hvad det drejede sig om. Jeg svarede, at jeg talte med hans kone, og han spurgte, hvad jeg havde bestilt og gav mig pengene tilbage. Jeg forstod godt hentydning­en.

Ved udmaerket, at der er delte meninger om tørklaeder. I gamle dage gik kvinderne også med tørklaeder, og da rødstrømpe­rne kom på banen, var det med kulørte bleer om hovedet. Et tørklaede er i sig selv harmløst, men ikke i det her tilfaelde. Jeg har hørt kvinder udtale, at de baerer det af fri vilje. Jeg er ikke i tvivl om, at andre er tvunget, men der er noget, jeg ikke forstår: Hvorfor blev manden så gal over, jeg spurgte til hustruens hovedbekla­edning. Er det et tabu?

Tørklaeded­ebatten har vaeret i medierne utallige gange, men alligevel bliver jeg irriteret, når jeg ser det. Jeg bliver også irriteret, Er det i orden at have tørklaede på, når man står i en butik med fødevarer.

når jeg ser en klynge kvinder i et indkøbscen­ter stå og tale deres eget sprog (ja, det ville jeg sikkert også gøre, hvis jeg boede i udlandet med danske naboer). Jeg er vidende om flygtninge, der har boet her i årevis og hverken kan forstå eller tale dansk. De har udpeget en vaerge for familien, som de tager med til offentlige forvaltnin­ger m.m. Nej, vi skal ikke have tolke til flygtninge, der har boet her i over

to år, som det har vaeret på tale i et hospitalso­phold. Vi har historien om familien fra Congo, der efter to års ophold ikke kunne føre en samtale med en laege. Historien var tragisk, to børn døde af forgiftnin­g.

Det opfattes fornaermen­de, hvis man siger til en person: Hold da op, hvor er du blevet fed. Sådan opfattede den muslimske mand sikkert også mit spørgsmål.

Jeg har set smukke kvinder

gemme sig i et tørklaede, ofte har jeg lyst til at sige, hvor er du en flot kvinde, hvis du smed det tørklaede. Men det gør jeg ikke, nej, i stedet lukker jeg øjnene og går hjem og ser ’Matador’ og tager et stykke kage til ... (ironi kan forekomme).

 ?? FOTO: /RITZAU/ ??
FOTO: /RITZAU/
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark