Ekstra Bladet

Korrekt at sende Kristina hjem

-

Klavs Bruun Jørgensen rystede naeppe på hånden, da han natten til lørdag traf beslutning­en om at sende Kristina Mulle Kristianse­n hjem og i stedet indlemme forsvarskr­umtappen Stine Bodholt i sin VM-trup. Et klart forsøg på at styrke sit hold inden ottendedel­s-finalen i aften i Magdeburg mod de tyske vaerter.

LANDSTRAEN­ER

landstraen­eren er overbevist om, at Bodholt efter sin lange skadespaus­e er klar til at yde en indsats, så er beslutning­en også korrekt. Klavs Bruun har aldrig haft tiltaenkt Kristina Kristianse­n nogen baerende rolle ved VM. Hun har kun vaeret med på det yderste mandat som tredje playmaker, og havde Mie Højlund fra Odense vaeret fit for fight, havde Kristina Kristianse­n naeppe vaeret en del af den trup, der rejste til Tyskland.

OG HVIS

det til 45 minutter og et enkelt mål fra Kristina Kristianse­n i denne omgang. Hun kom kun ind, når sejren enten var i hus, eller når nederlaget var en kendsgerni­ng. Ikke nogen saerlig sjov situation. Hun fik aldrig lov til at begynde kampene. Selv om Klavs Bruun har mulighed for at hente hende tilbage igen, kommer det naeppe til at ske. Nu er det hans saerligt foretrukne, der skal baere holdet, og han har tålmodigt ventet på, at Stine Bodholt skulle melde sig klar.

NU BLEV

Allerede da Klavs Bruun tiltrådte som landstraen­er, besluttede han, at Bodholt skulle have en helt central rolle som forsvarets kaptajn

Klavs Bruun tiltrådte som landstraen­er, besluttede han, at Bodholt skulle have en helt central rolle som forsvarets kaptajn. Den udfyldte hun til fulde ved EM i Sverige sidste år. Men i hendes fravaer hidtil ved VM har Kathrine Heindahl vokset sig stor i rollen, og nu bliver udfordring­en at få klemt Bodholt ind, uden at der går råd i hierarkiet.

ALLEREDE DA

Klavs Bruun at få sit ensemble til at spille uden mislyde, og kan landsholde­t med Bodholts tilbageven­den holde de tyske skytter i ave, så kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke skulle kunne slå Tyskland og dermed tage pladsen i kvartfinal­en.

Tysklands fordel er naturligvi­s, at de får godt 7000 tilskuere i ryggen, men det kan det danske landshold vaelge at betragte som en ekstra spaendende udfordring.

MEN FORMÅR

må de lidt yngre kraefter på holdet altså have smidt alle slutrunden­erverne. Det er nu, de skal vise, hvad de er lavet af, ikke mindst Mette Tranborg og Line Haugsted, og så skylder hele holdet vel også at vise Kristina Kristianse­n, at hun blev fravalgt i en større sags tjeneste. Det gøres bedst ved at slå Tyskland.

OG NU

danske hold handler det meget om at minimere fejlene. Hvis vi analyserer kampen mod Rusland, som ligner VM’s bedste hold, så var vi i perioder ved at have rigtig godt fat i dem. Men vores kontrafase blev ikke kørt ordentligt igennem.

Der blev kigget for lidt efter fløjene og så lavede vi ualmindeli­gt mange tekniske fejl.

Var de blevet fjernet fra spillet, havde vi vaeret meget taet på Rusland. Lad det vaere en del af opskriften mod Tyskland.

FOR DET

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark