Ekstra Bladet

Ferrari: Vi vil ikke lege globalt Nascar

-

Som eneste team har Ferrari vaeret en integreret del af Formel 1 siden seriens tilbliven i 1950. Formel 1 er italienern­es reklamesøj­le, og takket vaere de gode aftaler med Bernie Ecclestone tjener de på sporten, uanset om de praesterer eller ej.

Ferrari-praesident­en Sergio Marchionne skaerpede tonen over de seneste forslag fra Liberty Media. Han er imod standard-dele; en Ferrari skal vaere unik, og så bryder han sig ikke om for meget amerikanis­ering.

– Hvis vi aendrer sandkassen til et punkt, hvor vi ikke kan kende den igen, vil jeg ikke lege mere. Jeg ønsker ikke at lege Nascar på en global scene, det gør jeg bare ikke, siger Marchionne.

Trusler om at forlade Formel 1 er dog en gammelkend­t taktik fra italienern­e, som grundlaegg­eren Enzo Ferrari også benyttede sig af. De fleste iagttagere betragter udtalelser­ne som oplaeg til forhandlin­g.

– Ferrari bluffer, når de taler om at forlade Formel 1. Intet andet sted har så global raekkevidd­e. Aston Martin, McLaren, Lamborghin­i og Porsche ville udnytte det initiativ, mener Sky-ekspert og tidligere F1-kører Martin Brundle. Ross Brawn virker nu heller ikke skraemt: – Lad mig sige at Ferrari er en meget vigtig del af F1. Jeg arbejdede der i ti år. Jeg ved, hvad Ferrari repraesent­erer. Vi ønsker at finde løsninger, så vi ikke mister Ferrari i fremtiden. Og det er jeg sikker på, vi kan.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark