Ekstra Bladet

LAUDA BEKYMRET OVER FREMTIDEN

-

Mercedes-aeresforma­nd og tredobbelt verdensmes­ter Niki Lauda er bekymret, siger han til italienske Gazetto dello Sport.

– Det var rigtigt, at de amerikansk­e ejere havde behov for tid til at forstå, hvad F1 er, men den er ved at udløbe. Og hvad de taenker om fremtiden, bekymrer mig.

– De gentager, at vi skal udjaevne ydeevnen mellem holdene, men F1’s dna er det modsatte. Du er et fjols, hvis du tror, at du har behov for en ny vinder hver uge for at gøre grandprixe­rne mere attraktive, siger Lauda. Andre teamchefer er uenige. – Jeg synes, Nikis kommentare­r var lidt ... ubegrunded­e, unfair, siger Red Bulls Christian Horner til motorsport.com.

– For en gangs skyld har Formel 1 hyret specialist­er som for eksempel Ross Brawn, og det team han har sat sammen laver rigtig analyse. For mange gange er der tidligere truffet hovsa-beslutning­er. Måske går det ikke hurtigt nok til Niki, men jeg synes, deres tilgang er den rigtige. Kevin Magnussens chef er enig: – Niki og Bernie (Ecclestone) var sammen i 60 år, så måske er forandring­er svaerere at acceptere for dem end for andre, siger Günther Steiner.

Holdene må dog indstille sig på, at praemiepen­gene falder med 13 procent til naeste udbetaling. Hvilket haenger sammen med, at de nye ejere er begyndt at investere i sporten, ansaette folk og for første gang har Formel 1 nu fået en marketinga­fdeling.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark