Ekstra Bladet

Hvor sidder man egentlig bedst? Vi holder den nye Opel Grandland X op mod den mere klassiske Opel Insignia stationcar

- JENS OVERGAARD FOTOS: JONAS AHLSTRØM

Det vaelter frem med de nye høje crossover-modeller, som har masser af attitude og byder på en høj kørestilli­ng bag rattet.

Men hvad fungerer bedst i hverdagen? Det spørgsmål melder sig i stadig større stil, i takt med at modelraekk­erne knopskyder med høje varianter af de kendte familiefly­ttere, hvor du med en crossover kommer en tand højere op end i en klassisk stationcar eller MPV. Typisk har de samme bilproduce­nter flere modeller på programmet, så du direkte kan traede op i de højere luftlag.

Vi sammenlign­er to af de nyeste modeller på markedet, der oven i købet er i taet familie, nemlig den nye Opel Insignia og den nye Opel Grandland X. Det er biler, der ligger i samme prisklasse, men er meget forskellig­e. Mens Opel Insignia stationcar starter fra 293.000 kr., begynder Grandland X fra 273.000 kr.

Regulaer indstignin­g

Vi lader Stig Holm, der er fysioterap­eut og afdelingsl­eder for Arbejdsmil­jøcentret i Kolding, se på, hvor gode bilerne reelt er som brugsredsk­aber i en travl hverdag, hvor det er vigtigt at have en ordentlig kørestilli­ng og kunne få varer eller måske endda en barnevogn ombord. Her er der ingen tvivl om, at indstignin­gen er mere regulaer i Grandland X, hvor du også har et bedre overblik over trafikken.

Men når vi ser på indretning­en, er Stig Holm ikke i tvivl om, at Insignia er bygget mere op omkring føreren. Her er instrument­bordet drejet mere mod føreren, lige som den mere intime siddestill­ing giver bedre mulighed for at nå instrument­erne. Begge modeller, som vi tester, er udstyret med Opels roste ergonomisk­e AGR-saeder. Det har masser

Men hvis man er i god fysisk form, vil jeg pege på Insignia, isaer hvis man skal køre langt

 ??  ?? Stig Holm peger på den høje til familien, der ikke kører så langt. Men hvis de kører mange kilometer, er Insignia en mere helstøbt bil med bedre førerstill­ing.
Stig Holm peger på den høje til familien, der ikke kører så langt. Men hvis de kører mange kilometer, er Insignia en mere helstøbt bil med bedre førerstill­ing.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark