Ekstra Bladet

JUL I BØRNEHAVEN

EN FORTAELLIN­G I 24 AFSNIT (16)

- TEGNING: MORTEN INGEMANN

Da vi i sidste afsnit forlod Christians­borgs børnehave, var Anders i frit fald fra et traetop ned mod brandmaend­enes springlage­n, mens frøken Kjaersgaar­d faldt dånende om. Drengen landede helt upåvirket, og paedagoger­ne forsøger nu at lande dramaet med improviser­et julehygge. Frøken Kjaersgaar­d, der beslutter at klaede sig ud som julemand, til paedagog 1:

– Hjaelp mig lige med det skaeg. Åh, jeg elsker at vaere klaedt i rødt og hvidt. Nu skal vi hygge. Jeg kommer ind om lidt.

Paedagog 2: – Daemp jer lidt, børn. Man kan jo dårligt høre Søren Banjomus. Hvad laver du, Naser?

Naser: – Jeg vil ikke lege jul. Vi har frit rellergion­svalg, og jeg vil bare sidde her og laese mine gamle kaerestebr­eve. Måske er der noget, jeg kan bruge.

Tulle: – Ha, du får da aldrig en kaereste. Men jeg har en, ikke, Mette?

Mette: – Søde Tulle. Skal vi ikke lave en guirlande, som kan spaerre Naser ude? Hvem har saksen?

Anders: – Den har jeg, og jeg klipper en stjerne, der skal saettes i toppen af traeet naeste gang, jeg skal derop. Jeg er nemlig selv en stjerne. Julemanden kommer ind: – Hoho, er der nogen søde børn her? Uffe: – Ja, mig, mig! Jeg er altid sød ved de andre børn og kysser dem alle sammen. Simon Emil: – Hold nu kaeft, Uffe. Kan du ikke høre, at det bare er frøken Kjaersgaar­d, der har klaedt sig ud? Du er så nem at snyde. Lars: – Jeg vil have min drikkedunk. Julemanden sukker lettet: – Åh, kaere børn. Nu kender vi jer igen. (fortsaette­s ...)

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark