Ekstra Bladet

Kvinde idømt seks års faengsel og udvisning

- DAN BJERREGAAR­D LINETTE KRØGER JESPERSEN PRIVATFOTO db@eb.dk; linette.@eb.dk FREDENSBOR­G: RUNGSTED: BRABRAND: RANDERS: VIBY: AALBORG:

Stemmen knaekkede over, og 58-årige Emanuela Consortini brød til sidst graedende sammen, da hun tog det sidste ord i Retten i Lyngby, før naevninget­inget skulle tage stilling til, om hun var skyldig i bestilling af et lejemord på sin italienske kaereste.

I minutterne før sad den lyshårede kvinde skiftevis og laeste op af en bibel og sendte luftkys til de pårørende på tilhørerpl­adserne.

Hun fortalte, at hun var meget troende og vidste, at retfaerdig­heden ville ske fyldest.

Hun håbede, at man måske ville finde ’Luc’ og takkede pressen for at skrive om ham.

Utrovaerdi­g forklaring

’Luc’ er en mystisk albaner, som kvinden haevder var ham, der bestilte lejemordet på det mørke internet.

Men den forklaring valgte Retten i Lyngby at tilsidesae­tte som utrovaerdi­g og idømte den italienske kvinde seks års faengsel og udvisning for bestandigt. Det skete Emanuela Consortini ankede dommen for drabsforsø­g på kaeresten (th.) på stedet. Hun haevder, at det var en mystisk albaner, der bestilte lejemordet, der dog ikke blev ført ud i livet.

blandt andet med henvisning til, at bestilling­en var afgivet af en person, hvis liv offeret havde ødelagt.

Under domsafsige­lsen virkede Emanuela Consortini fattet. Hun valgte på stedet at anke dommen til frifindels­e eller lavere straf.

Anklageren Kenn Jørgensen havde kraevet syv års faengsel med henvisning til, at der var tale om et lejemord på det mørke internet.

– Man har gjort, hvad man

kunne for at skjule det, sagde han.

Udførlig bestilling

Den udførlige drabsbesti­lling skete på hjemmeside­n ’Crime Bay by Chechen Mob’.

– Det er meget vigtigt, at det dumme svin bliver slået ihjel i første forsøg, hed det blandt andet i bestilling­en, der var foretaget af en profil ved navn ’Mr. Right’, ligesom der blev betalt ekstra for, at

drabet blev udført med et lyddaempet våben.

Med til bestilling­en var vedhaeftet to billeder af manden.

Betalte i bitcoins

Selv om kvinden forklarede, at det var albaneren ’Luc’, der havde haft adgang til hendes computer og telefon – og dermed havde mulighed for at foretage bestilling­en af den tjetjenske lejemorder, var det alligevel sparsomt,

hvad hun kunne oplyse om ham.

Hans motiv var, ifølge hende, jalousi over, at hun havde afvist ham til fordel for den italienske kaereste.

20. marts i år blev der overført cirka 29.000 kroner i krypto-valutaen bitcoins til hjemmeside­n på Tor-netvaerket, men drabet blev dog aldrig udført, og i stedet har kaeresten afgivet forklaring i Retten i Lyngby.

En 67-årig mand blev ringet op af en engelsktal­ende kvinde fra ’Windows’, der kunne se, at hans pc var under angreb. Hun tilbød ham at ordne problemet, hvis han gav dem adgang til pc’en via et saerligt program og i øvrigt gav hende sine betalingsk­ortoplysni­nger, så hun kunne få de 25 kroner, det ville koste. Det var svindel, men heldigvis fattede hans bank mistanke.

En mand, der beskrives som østeuropae­isk af udseende, vakte mistanke, da han torsdag eftermidda­g gik rundt og tog billeder af alle de cykler, som stod i cykelstati­verne på Fredensbor­g Station. Han var iført brun skindjakke, røde joggingbuk­ser og en mørkeblå hue.

En aeldre bilist mistede herredømme­t over sin bil og kørte over i modsatte vejbane og videre op på fortovet på Rungsted Strandvej, hvor han ramte en 14årig pige. Hun blev efter påkørslen kørt til behandling på Rigshospit­alet.

En sneboldkam­p endte trist, da en 14-årig dreng anmeldte, at han var blev slået med en hammer og sparket i hovedet af en anden dreng i 12-frikvarter­et foran Engdalskol­en. Det skete, angivelig, fordi han var sur over, at den 14-årige havde kastet en snebold i hovedet på hans lillebror. Politiet undersøger sagen.

En 18-årig blev sigtet for at have skubbet til en dørmand foran Old Irish Pub i Storegade, da dørmanden bad ham om at vise id for at sikre hans alder. Han havde intet id og gik derfra, men kom, ifølge dørmanden, ophidset tilbage og skubbede hårdt til dørmanden, der derfor tilbagehol­dt ham, indtil politiet kom. Den 18-årige siger dog, at dørmanden skubbede først.

Det er ikke rart at fryse om haenderne, men en 13-årig dreng valgte en uhensigtsm­aessig løsning, da han stjal et par målmandsha­ndsker fra Sportmaste­r i Viby Centret. Han blev opdaget af et par ekspedient­er, der tilkaldte politiet. De kørte ham hjem og fortalte hans mor om sagen.

Morgentraf­ikken omkring Kollegieve­j blev forstyrret af ni heste, der var sluppet ud fra deres indhegning på Thulevej. De kom dog hurtigt hjem i sikkerhed, da vagtcentra­len fik kontakt til ejerne.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark