Ekstra Bladet

Offeret sad på tilhørerba­enkene

- SCREENDUMP

Det var den elegant klaedte italienske politibetj­ent ’S’, der skulle draebes med et lyddaempet våben af tjetjenske lejemorder­e – bestilt med bitcoins på det ’mørke’ internet på hjemmeside­n ’Crime Bay by Chechen Mob’.

Det blev aldrig ført ud i livet, og han har forklaret i retten, at de stadig er kaerester. Han bor i kvindens lejlighed, mens han er i Danmark, har taet kontakt til hendes børn, og han sad også på tilhørerpl­adserne, da kvinden blev dømt.

I sin forklaring fortalte han, at de har haft et stormfuldt forhold med jalousi og andre kvinder, og at de var uvenner på det tidspunkt, hvor lejemordet blev bestilt. Da boede kvinden alene i Nordsjaell­and, mens han boede på Sicilien.

Anklageren har fremlagt en mail med ukvemsord og beskyldnin­ger om utroskab, som kvinden havde sendt til sin kaereste, kort før hun bestilte drabet på ham.

Drevet til det

Det var dog ikke unormalt, at de var oppe og toppes, og ’S’ forsøgte flere gange i sin forklaring at nedtone parrets uoverensst­emmelser.

– I et langdistan­ceforhold sker den slags ting, men vi holder sammen. I Danmark kan det virke stormfuldt, men i vores kultur er det helt normalt, forklarede han.

Det samme sagde kvinden. Den udførlige bestilling af lejemordet på den italiensk betjent ’S’ skete på hjemmeside­n ’Crime Bay by Chechen Mob’.

– Vi har skaendtes 500 gange på de syv år og er gået fra hinanden mange gange. Det er mest mig, der er gået, men vi er altid fundet sammen. Vi kan ikke undvaere hinanden, sagde hun.

Forsvarsad­vokat Mie Sønder Koch argumenter­ede i sin strafproce­dure for en lavere straf, blandt andet med henvisning til, at hendes kaereste havde drevet hende til det, og at det derfor ikke var

sket ud af det blå.

Forsvarere­n lagde desuden vaegt på, at de to stadigvaek er sammen, og at kaeresten formentlig aldrig nogen sinde har vaeret i reel fare.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark