Ekstra Bladet

Krat løser strid om yoyo-hegn

- PRIVATFOTO SUNE FISCHER fish@eb.dk

Sådan har hegnet taget sig ud, mens det har vaeret oppe. Nu kommer der et pilekrat i stedet. Det seneste års tid har politiet og folket i Pusher Street udkaempet en strid om et hegn.

I alt 28 gange har politiet revet hegnet ned, hvorefter hashfolket atter har rejst det. Men nu er man nået frem til, at hegnet erstattes af en pilehaek. Og kommunen har tilkendegi­vet, at de gerne vil bekoste beplantnin­gen.

– Det er rigtigt, bekraefter Knud Foldschack, advokat og bestyrelse­smedlem i fonden, der ejer Christiani­a.

Tidligere var der plantet et pilekrat langs med stien, men i september i fjor blev det fjernet Selv forklarer pusherne, at de oprettede hegnet af hensyn til vind og vejr

– Jeg ser det lidt som en ikke-historie. Men den korte version er, at politiet synes, det er anstrengen­de at gå og pille hegnet ned, og på Christiani­a vil man gerne have pilehegn tilbage, fortaeller Knud Foldschack.

– Og det er rigtigt, at komstianit­terne munen nu har sagt, at det vil de gerne sørge for. Det er for koldt til den slags nu, så det bliver engang i det nye år, fortaeller Foldschack.

Tryghedssk­abende

– En del af vores koncept derude er at skabe tryghed. Og vi er tilfredse med løsningen om et pilehegn, blot at man har trygheden for øje, således at der ikke skabes utrygge kroge og mørke, utrygge områder, fortaeller vicepoliti­inspektør Lars-O. Karlsen, ny chef for Special Operativ Afdeling, Københavns Politi – der blandt andet inkluderer det tidligere Task Force Pusherstre­et – TFP.

Det omstridte hegn adskiller en del af et område kaldet Forpladsen og Gaza-striben og en sti kaldet Pile Allé, der går parallelt med det omtalte område.

Tidligere var der plantet et pilekrat langs med stien, men i september i fjor blev det fjernet. Det skete i forlaengel­se af, at en del af Chri- rev pushernes boder ned efter en skudepisod­e, hvor en pusherhånd­langer skød og sårede to betjente samt en tilfaeldig polak.

Her var det politiet, der stod for fjernelsen af pilekratte­t.

Hashhandel

Selv om boderne var revet ned, fortsatte hashhandle­n. Og det tidligere pilekrat blev erstattet af en hegn, konstruere­t nødtørftig­t af stolper, banket ned i jorden, hvor der blev påklipset presenning.

Politiet mener, at pusherne gjorde det, fordi hashfolket frygtede, at de på afstand blev overvåget.

Selv forklarer pusherne, at de oprettede hegnet af hensyn til vind og vejr og for at skaerme de gående på stien for hashhandle­n.

På grund af de mange gange, hegnet er blevet pillet ned og sat op igen, har vittige hunde på sociale medier døbt hegnet for ’yoyo-hegnet’.

På de sociale medier naevnes det, at der har vaeret kørt en civil retssag omkring hegnet, men det afvises som et rygte af både politiet og Knud Foldschack.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark