Ekstra Bladet

Venstre-folk med rod i økonomien

-

Flere Venstre-ministre og folketings­politikere har modtaget økonomiske bidrag, som ikke er blevet indberette­t efter reglerne for partistøtt­e.

Det koster nu Christian Juhl, formand for Venstres bestyrelse i Region Midtjyllan­d, og Ernst Kronvold Frederikse­n, kasserer i bestyrelse­n, deres job.

De traekker sig med øjeblikkel­ig virkning fra deres poster.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad fredag.

Ministre indblandet

De to maend har ifølge mediet undladt at indberette, hvor mange penge Venstres folketings­kandidater i Region Midtjyllan­d har modtaget tre år i traek. Det drejer sig om årene 2014, 2015 og 2016.

De private bidrag er givet til finansmini­ster Kristian Jensen, udlaending­e- og integratio­nsminister Inger Støjberg, beskaeftig­elsesminis­ter Troels Lund Poulsen og miljø- og fødevaremi­nister Esben Lunde Larsen.

Derudover drejer det sig også om Jakob EllemannJe­nsen, Michael Aastrup Jensen, Britt Bager, Kristian Pihl Lorentzen og Thomas Danielsen, skriver Viborg Stifts Folkeblad. De er alle valgt i Region Midtjyllan­d.

Venstres partiforen­inger i de enkelte folketings­kredse skal indberette til Venstres regionsbes­tyrelse, hvor mange private bidrag, som er over 20.000 kroner, kandidater­ne har modtaget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark