Ekstra Bladet

FCK undrer sig

- Gisle haren

Brøndby-traener Alexander Zorniger har muligvis ikke kendt til samarbejds­aftalen mellem DBU og Divisionsf­oreningen, da han talte om samme rettighede­r for alle.

For aftalen, der er underskrev­et af samtlige Superliga-klubber, sikrer netop alle samme rettighede­r.

I paragraf 7 om DBU’s landshold fremgår det meget tydeligt, at klubber, der fortsat spiller europaeisk, ikke er forpligtet til at afgive spillere til ligalandsh­oldet.

’Forpligtel­sen til at stille spillere til rådighed for Ligalandsh­oldet gaelder ikke de klubber, der har kvalificer­et sig videre deltagelse i UEFA’s klubturner­inger, således at de i foråret skal deltage i de afsluttend­e runder af UEFA Champions League eller Europa League’, lyder den praecise formulerin­g i aftalen.

Saerbehand­ling

Derfor undrer man sig i FC København også over, at Brøndby-traeneren i interviewe­t indikerer saerbehand­ling til københavne­rne.

– Brøndby har selv vaeret med til at lave den samarbejds­aftale, der er mellem klubberne og DBU på det her område. Her står det sort på hvidt, at spillere fra klubber, der er med i de europaeisk­e turneringe­r ikke skal stilles til rådighed for ligalandsh­oldet.

– Hvis Brøndby en dag er videre i Europa efter jul, så gaelder det også dem, siger Jes Mortensen, pressechef i FCK, til Ekstra Bladet.

Brøndby og FCK mødes 4. februar i en udsat pokalkamp i Parken. 11. februar begynder Superligae­n, mens københavne­rne 15. februar møder Atlético Madrid i Europa League. Verdensmes­terskabern­e i fodbold i Rusland til sommer kan i vaerste fald ende med at vaere uden Spanien.

Verdensmes­trene fra 2010 risikerer udelukkels­e af det internatio­nale fodboldfor­bund, FIFA, der har sendt en klar advarsel til det spanske fodboldfor­bund.

Grunden er det foreståend­e valg til praesident­embedet i forbundet.

Selv om det ikke er gået i gang endnu, har et råd under regeringen angivelig taget kontakt til fodboldfor­bundet for at påvirke det endelige resultat. Det skriver avisen El País. Hvis det viser sig at vaere sandt, hvis den centrum-højre-ledede regerings saerlige sportsråd har taget kontakt til forbundet, er der tale om politisk involverin­g i fodboldfor­bundets sager.

Det er i direkte strid med FIFA’s reglement, der foreskrive­r, at et forbund kan blive suspendere­t, hvis der er tale om politisk indblandin­g i dets arbejde.

Tidligere i 2017 blev det pakistansk­e fodboldfor­bund udelukket af FIFA, da forbundet havde vaeret i en lignende situation.

Har prøvet det før

Også det kuwaitiske fodboldfor­bund har prøvet en udelukkels­e i to år.

Juan Luis Larrea er i øvrigt midlertidi­g praesident for fodboldfor­bundet, efter Ángel María Villar blev anholdt og var nødt til at traede tilbage som følge af anklager om korruption. Hans søn og tre andre ansatte i forbundet blev ligeledes anholdt for blandt andet underslaeb og forfalskni­ng af dokumenter.

Villar trådte i den forbindels­e også tilbage fra sin position som vicepraesi­dent i UEFA og eksekutiv vicepraesi­dent i FIFA.

Regeringen ønsker at afvikle et valg, så man officielt kan ende Villars periode og få genopbygge­t et forbund, der synes voldsomt medtaget.

Spanien har i øvrigt selv vaeret taet på at miste muligheden for at komme til en slutrunde.

Op til EM i 2008, som spanierne i øvrigt endte med at vinde, truede davaerende FIFA-praesident Sepp Blatter Spanien med en lignende udelukkels­e som følge af politisk indblandin­g i et praesident­valg.

Spanien regnes som en outsider til VM-titlen til sommer efter at have hamret sig igennem kvalifikat­ionen med et mandskab, der har vaeret igennem et succesfuld­t generation­sskifte.

Spanien er i gruppe med de portugisis­ke naboer og europamest­re, Marokko og Iran.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark