Ekstra Bladet

Håndbold: Norge og Frankrig i EM-finalen

-

Norge leverede en sand magtdemons­tration, da landets håndboldkv­inder spillede sig i VM-finalen i Tyskland.

Norge mødte Holland i den første semifinale, og opgøret bød aldrig på spaending, da Norge endte med at vinde 3223.

Holland kunne slet ikke følge med, og Norge var alt for staerke gennem hele kampen.

Norge spillede sig i semifinale­n med en storsejr på hele 34-17 over Rusland, og Norge havde også fuld fart på i indledning­en af fredagens opgør.

Her var nordmaende­ne foran 6-1 efter ti minutter, og det lignede nøjagtig så stor en mundfuld som forventet for det hollandske landshold.

Danske Helle Thomsens mandskab besejrede som ventet Tjekkiet i kvartfinal­en. Sejren lød her på 30-26, men hollaender­ne var nok forberedt på svaerere modstand i semifinale­n.

Holland og Norge mødtes også i VM-finalen i Herning i 2015, ligesom det i fjor blev til en norsk finalesejr i EMfinalen over Holland.

Dengang var det dog mere lige, da Norge vandt 30-29.

Efter et kvarter lignede det et afgjort opgør, da Nora Mørk havde øget til 9-2 for Norge, selv om den hollandske keeper Tess Wester faktisk tog godt fra i det hollandske mål.

Stine Oftedal bankede Norge på 14-7, og Nora Mørk øgede til 15-7 kort efter med fem minutter igen af første halvleg.

Så bed Holland lidt fra sig og og reducerede to gange til 9-15, men Norge gik til pause foran 17-10.

Der blev ikke aendret meget på kampens forløb i anden halvleg, hvor de norske håndboldkv­inder fortsat dominerend­e og fjernede al spaending om udfaldet.

Med fem minutter igen var føringen komfortabe­l på ti mål. Bagud 21-31 kunne Helle Thomsens mandskab ikke aendre på perspektiv­et, og hollaender­ne måtte dermed vinke farvel til en finaleplad­s i Tyskland, mens Norge fortjent kunne juble over udsigten til endnu en finale til nationens håndboldkv­inder.

Frankrig vandt 24-22 over Sverige i den anden semifinale.