Ekstra Bladet

JEG VED, HVAD JEG VIL OG KAN

INTERVIEW: Nikolaj Ehlers er glad og stolt over sin relativt nye kontrakt, der sikrer ham enåsløn på knap 38 millioner kroner i syvårsamti­dig stiller han kaempe krav til sig selv

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@eb.dk

Nikolaj Ehlers er blot 21 år – men han er allerede en etableret stjerne.

Det har han vist med overbevise­nde spil på et af NHL’s mindre hold.

Og han satte en tyk streg under sin status, da han i oktober med et slag blev en af landets bedst lønnede sportsfolk.

Winnipeg Jets anerkendte med en syv år lang kontrakt til astronomis­ke 265 millioner

Kontrakten er selvfølgel­ig helt fantastisk, og den giver mig noget ro på

kroner, at den unge venstre wing er en fremtidens mand.

Kontrakten starter først til den kommende saeson, men allerede nu er omverdenen­s blik på Ehlers blevet fastere. For i NHL er en stor løn lig med stort pres.

AEndrer sig ikke

Men det er ikke noget, der tynger nordjyden. – Nej, det er det ikke. – Den eneste, der laegger pres på mig, er mig selv.

– Det kan godt vaere, at den nye kontrakt får folk til at kigge mere på mig, end hvad de har vaeret vant til.

– Men det aendrer ikke mig som person eller som ishockeysp­iller.

– Jeg ved, hvad jeg vil og kan, siger Nikolaj Ehlers til Ekstra Bladet.

Blandt de bedste

Han er helt klar over, at selv om han nu ikke i mange år skal jagte en ny kontrakt, så er en monster-kontrakt, der sikrer ham økonomisk i resten af sine dage, ikke en sovepude. I stedet betragter han den som et afsaet til at nå sit mål om at blive en af verdens bedste ishockey spillere

– Kontrakten er selvfølgel­ig helt fantastisk, og den giver mig noget ro på.

– Det er jeg ekstremt stolt af. Men jeg føler også, at jeg bliver nødt til at vise mig selv, at jeg kan mere – ikke blive på det niveau, jeg er på nu.

– Jeg vil vaere en af de bedste ishockey spillere i verden – og det har jeg chancen for at blive de naeste syv år nu. Der er stadigvaek meget hårdt arbejde forude.

– Når kontrakten udløber, er jeg 29 år – det er der, de fleste peaker. Der er stadig lang tid til, men jeg vil vaere bedre hele tiden – det kommer ikke bare på et år. Det er noget, jeg glaeder mig til at skulle arbejde for, siger Nikolaj Ehlers.

Mens fremtids-aspekterne således er lyse, så er der en

Den eneste, der laegger pres på mig, er mig selv

del selvkritik omkring den igangvaere­nde saeson.

For selv om den på papiret ser god ud, og han hører til i toppen af hierarkiet hos Winnipeg Jets, så er Ehlers ikke udelt begejstret for sine trods alt imponerend­e 25 point i indtil nu 32 kampe.

– Jeg er ikke helt tilfreds. Kigger man på, hvornår jeg har scoret point, så har jeg måske gjort det i lidt over halvdelen af kampene. – Det er ikke godt nok. – Det kan godt vaere, at jeg har spillet godt i kampe, hvor jeg ikke har hentet point – og der er heller ikke altid pointene, der taeller – men jeg føler ikke, at jeg har leveret det bedste, jeg kan.

Jeg ved, at jeg kan gøre meget mere for dette hold.

– Det har jeg ikke formået at gøre endnu.

– Jeg bliver nødt til at finde en måde at komme tilbage til at bruge mine styrker – bruge min speed så meget som muligt. Det er sådan, jeg skaber mine chancer, siger Nikolaj Ehlers, der ikke overrasken­de er højst placerede dansker på pointliste­n.

Jeg vil vaere en af de bedste ishockey spillere i verden – og det har jeg chancen for at blive de naeste syv år nu

 ??  ?? Skøjter derudad – Det kan godt vaere, at den nye kontrakt får folk til at kiggge mere på mig, end hvad de har vaeret vant til. Men det aendrer ikke mig som person eller som ishockey yspiller, fortaeller Nikolaj Ehlers.
Skøjter derudad – Det kan godt vaere, at den nye kontrakt får folk til at kiggge mere på mig, end hvad de har vaeret vant til. Men det aendrer ikke mig som person eller som ishockey yspiller, fortaeller Nikolaj Ehlers.
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ??
FOTO: ALL OVER PRESS

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark