Ekstra Bladet

Drømmehold

-

EFTER KVINDERNES nederlag i kvartfinal­en til Sverige ved VM i Tyskland kan vi så småt begynde at se frem til herrernes EM i Kroatien i januar. Og jeg kan sagtens forstå, hvis Klavs Bruun Jørgensen er en smule misundelig på sin traenerkol­lega Nikolaj Jacobsen, som i går udtog sin trup. Det ligner noget naer et drømmehold. Groft sagt råder Nikolaj Jacobsen over to hold, og der er såmaend talenter, der må blive hjemme, som kunne udgøre et tredje hold. Så godt er dansk håndbold kørende på herresiden.

VM I TYSKLAND afslørede, at vi på kvindeside­n er noget mere begraenset. Klavs Bruun har, når det kommer til stykket, vel ikke mere end ni-ti spillere som har formatet til de helt store kampe. Her er virkelig et område, hvor der kraeves noget udvikling. Vi så ved VM, at Sverige kunne skifte fire spillere på en gang, uden at det gik ud over niveauet og rytmen i spillet. Det kunne Klavs Bruun ikke. Han gjorde derfor heller ikke forsøget

MEN DET KAN Nikolaj Jacobsen til gengaeld. Han har valgt at tage 17 spillere med til Kroatien, og egentlig savner man kun Lasse Andersson, men han traekkes stadig med en skade og bliver derfor ikke klar.

I STEDET ER der grund til at glaede sig over, at den venstrehån­dede Niclas Kirkeløkke fra GOG nu igen er ved fuld styrke. Han er et kaempe talent, som for alvor kan få sit internatio­nale gennembrud i Kroatien, hvor Danmark er i indledende gruppe med Ungarn, Tjekkiet og Spanien.

NU ER DER så kun at håbe på, at alle spillerne i truppen slipper igennem jul og nytår uden skader. Truppen samles i en traeningsl­ejr 2. januar i Herning, inden turen går videre til Frankrig til en turnering. Første kamp ved EM er 13. januar mod Ungarn, der som bekendt sendte os ud af VM i januar i 1/8finalen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark