Ekstra Bladet

Fanden tog ved Viktor

- Haren

Der er dansk deltagelse i tre af de fem kategorier ved saesonfina­lerne i badminton i weekenden.

Viktor Axelsen vandt over Chou Tien-chen fra Kinesisk Taipei i en til tider haesblaese­nde kamp i går med 21-16, 14-21, 21-15.

Dermed er den danske verdensmes­ter videre fra gruppespil­let efter to sejre og et enkelt nederlag.

Det så tungt ud i flere omgange mod verdensran­glistens nummer syv.

Første gang i 1. saet, hvor Axelsen var nede 10-15. Han lignede en mand, der havde bøvl med lysken og syntes opgivende i flere momenter.

Men der var ingen grund til at bekymre sig unødigt.

Sjaelden fairplay

Pludselig tog fanden ved ham, og han vandt 11 af de naeste 12 bolde – og dermed saettet.

Historien gentog sig i 2. saet. Desvaerre kun delvist dog, da en bedre spillende Chou Tien-chen lagde på sit spil og fra 13-13 stille og roligt arbejdede sig til saetsejr.

– Jeg synes ikke, jeg spillede ret godt. Det må helst ikke vaere sådan, men jeg er glad for, at det lykkedes mig at vinde, sagde han efter kampen til TV2 Sport.

– Jeg prøvede at arbejde mig ind i det, og det fik jeg gjort. Målet var at vinde, og det gjorde jeg, sagde Viktor Axelsen.

At Axelsen er en stor sportsmand er de faerreste i tvivl om. Isaer dem der så kampen i går. Her viste han et overskud af en anden verden, da han foraerede et point til Chou Tien-chen.

Danskeren ramte forholdsvi­s tydeligt nettet med sin ketsjer, hvilket er forbudt. Men dommeren overså det og tildelte ham pointet. Det fik Axelsen til at foretage en tydelig overhåndss­erv, hvilket sikrede en asiatisk reducering til 9-14.

– Jeg var jo ved at rive hele nettet ned. Så jeg valgte at give et point vaek. Normalt skulle jeg måske bare have spillet videre, for det er en del af spillet, men hun (dommeren) burde jo have set det, den var jo tydelig, sagde han til TV2 Sport.

Det betød dog ikke det store. Danskeren havde kontrol over kamp og modstander og spadserede stille og roligt til sejr.

 ?? FOTO: AP ?? Viktor Axelsen møder Shi Yuqi fra Kina i semifinale­n i dag.
FOTO: AP Viktor Axelsen møder Shi Yuqi fra Kina i semifinale­n i dag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark