Ekstra Bladet

BARE GLEM ALT OM COUTINHO, BARCELONA!

- VI BEGYNDER AT NAERME SOM JEG SER DET, HVIS MAN SER PÅ LIVERPOOLS FANS ER JEG VAR SELV SÅ DET KAN MANGE ROBERTO FIRMINO HAR SAMTIDIG KAN MAN DERFOR KAN JEG GODT

Roberto Firmino (th.) er mere end nogen anden Liverpool-spiller i stand til at falde problemfri­t ind i Barcelonas offensiv, fastslår Jan Mølby, der ikke mener, at der er grund til at bruge flere spanske kraefter på Philippe Coutinho (tv.).

os januar, og det betyder nye spekulatio­ner omkring transfers.

Spanske medier har allerede bragt et vaeld af historier om Barcelonas interesse i Philippe Coutinho, som spanierne gjorde alt for at hente i sommer. Men Liverpool sagde nej, nej og atter nej.

Medmindre Liverpool ligefrem har lovet brasiliane­ren, at han får lov til at skifte i det kommende transfervi­ndue, kan jeg ikke umiddelbar­t se, hvorfor englaender­nes position skulle vaere aendret nu.

Jeg kan nu godt forstå, hvorfor Barcelona har et godt øje til Philippe Coutinho, men måske burde de i virkelighe­den rette fokus mod en anden Liverpool-spiller.

er Roberto Firmino mere end nogen anden Liverpool-spiller en mand, der kunne falde problemfri­t ind i den fantasi-fodbold, man altid forbinder med Barcelonas offensiv.

Roberto Firmino har ellers tidligere vaeret kritiseret for, at hans tal – altså mål og assists – ikke var gode nok til en klub som Liverpool.

Det har han lavet om på i denne saeson, og det er selvfølgel­ig noget, der bliver bemaerket.

de andre niere i premier league, er det kun Harry Kane, der er klart foran Roberto Firmino på scoringer. Og

Firmino har lavet flere mål end Alvaro Morata, Alexandre Lacazette og Gabriel Jesus i alle turneringe­r. Samtidig leverer han assists på stribe.

Jeg synes, at Roberto Firmino er på vej ind i den gruppe af spillere på angrebspos­itionen, man kan kalde verdenskla­sse. Det er godt scoutet af Liverpool i sin tid, men det er måske endnu bedre set, at man har omskolet ham fra at vaere offensiv midtbanesp­iller til angriber. Og Firmino er i hvert fald nu ved at lukke munden på dem, der mente, at Daniel Sturridge i stedet burde vaere den faste spiller i Liverpools angreb.

opflasket med store spillere – store målscorere – på den position. Ian Rush, Kenny Dalglish, Robbie Fowler, Fernando Torres og så videre.

Så det er til at forstå, hvis man så sent som i sommer mente, at Liverpool havde brug for en ny førsteangr­iber. Men Firmino kan så meget.

heldig, at jeg spillede på hold med kongen af førstepres­set, Ian Rush. Han vidste, hvor vigtigt det pres var, og han forstod at laegge det rigtigt og på de rigtige tidspunkte­r:

Når modstander­ne var lidt i vanskeligh­eder med bolden, og når hans egne holdkammer­ater var taet nok på til at kunne støtte op. Det gjorde ham ekstremt effektiv, også når vi ikke havde bolden.

Firmino kan også den del af spillet, og selv om han ikke har Rush-instinktet, er han noget naer uvurderlig for Jürgen Klopp.

gange godt vaere svaert at se, hvor meget arbejde han laver, når modstander­ne har bolden. Men han har mange erobringer.

Og også når hans eget hold har bolden, laver han et stort stykke arbejde. Han løber og flytter intelligen­t rundt på forsvarern­e og skaber på den måde masser af plads til de tre andre i offensiven – Coutinho, Salah og Mané.

Firminos arbejde er med til at bringe deres kvalitet – deres speed – godt i spil i Liverpools offensiv, og det er i hvert fald noget, som de og manageren laegger maerke til og saetter pris på. De ved, hvad han er vaerd for holdet.

angiveligt en relativt stor målbonus i sin kontrakt,

og alligevel ser man, at midtbanesp­illeren i ham uselvisk placerer bolden for fødderne af medspiller­ne. Og det kostede ham angiveligt en halv million kroner, at han undlod at prikke bolden de sidste 20 centimeter over stregen i 3-0-sejren i Stoke.

stole på ham i opspillet, uanset om han får bolden i fødderne eller i brystet. Han har en utrolig fysik og kan holde modstander­ne vaek lige praecis laenge nok.

Generelt kan man sige, at der er meget lidt, der ender hos Roberto Firmino. Der er andre angribere, der enten mister bolden eller kommer til afslutning. Firmino er god til hele tiden at flytte spillet videre og holde tempoet i Liverpools angrebsspi­l.

Han skulle måske lige vaenne sig til Mohamed Salahs spillestil, men det vi ser nu, er en Roberto Firmino, der har reguleret sin egen stil i forhold til holdet.

Jeg synes, at Roberto Firmino er på vej ind i den gruppe af spillere på angrebspos­itionen, man kan kalde verdenskla­sse

forstå, hvis en klub som Barcelona skulle ende med at vise interesse. Og hvis ikke Liverpools fans får en central forsvarer – altså Virgil van Dijk – i forsinket julegave, kunne en lang kontraktfo­rlaengelse med Roberto Firmino, der blot har to et halvt år tilbage af sin nuvaerende aftale i Premier League-klubben, vaere noget af en trøst i januarvind­uet.

 ?? FOTO: ROB NOYES/ALL OVER PRESS ?? Den rette mand
FOTO: ROB NOYES/ALL OVER PRESS Den rette mand
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark