Ekstra Bladet

GÅR MOD FAELL ESSKABET

- GISLE THORSEN

Julefreden har langtfra saenket sig over Superligae­n …

Godt nok er spillerne gået på ferie, men kamparenae­n har de overladt til andre. For som naesten altid haren ligalandsh­oldsturbra­gt sindene i kog.

Det hele startede med, at Brøndby-traener Alexander Zorniger i et interview med Tipsbladet undrede sig over, at FCK ikke havde nogen spillere med blandt Åge Hareides 23 udvalgte til januarture­n til Abu Dhabi.

Det står ellers meget klart i samarbejds­aftalen mellem DB U og Divisions foreningen, at klubber, der skalspille­europa e i skiforåret, ikke er forpligtet til at stille spillere til rådighed.

Men Zorniger talte i interviewe­t om lige muligheder for alle og kunne fortaelle, at Brøndby havde indgået en aftale med DBU om, at Frederik Rønnow og Christian Nørgaard kun deltager på noget af ligalandsh­oldsturen.

Den oplysning kunne Svend Graversen laese på Ekstra Bladets hjemmeside, og FCM-sportschef­en var nødt til at laese det hele en gang til for at se, om han havde set rigtigt.

Det havde Graversen, der er dybt forundret over både Brøndby og DBU i denne sag.

– Uden at blive orienteret på forhånd ser vi, at Brøndby får fritaget deres to udtagne spillere i fire dage.

– Alle klubber har skrevet under på den samarbejds­aftale, og at der nu bliver lavet sådan en saeraftale er ikke i tråd med det grundlag, som aftalen er lavet på. Det er ikke fair, siger sportschef Svend Graversen.

Breaking!

FC Midtjyllan­d har hele fem spillere med på ligalandsh­oldet, og selv om guldkonkur­renten har lavet en saeraftale, kommer midtjydern­e ikke til at bede om noget lignende.

– Vi er rigtig stolte af at have fem spillere med. Det er en cadeau til det store, gode stykke arbejde, som er blevet lavet i efteråret.

– For spillerne er det en mulighed for at spille sig ind i VM-varmen, og vi bakker op om ligalandsh­oldet. Så for vores vedkommend­e bliver der ikke noget med at traekke spillere af landsholde­t, siger Svend Graversen og undrer sig over, at man ikke har samme holdning på den københavns­ke vestegn:

– Med et foreståend­e VM er 2018 et så vigtigt år for dansk fodbold. Vi vil gerne vise, at her skal vi stå sammen alle sammen. Derfor er vi også oprigtigt kede af, at DBU har givet tilladelse til, at man på den måde ikke respektere­r samarbejds­aftalen.

Ifølge Svend Graversen bidrager Brøndbys saeraftale med DBU til, at konkurrenc­esituation­en i Superligae­n ikke er fair.

De to hold ligger side om side i toppen af ligaen, og i det midtjyske mener man, at Brøndby får en uretmaessi­g fordel.

– For os handler det om principper og fairness. Og Brøndbys aftale er ikke en gang sendt i høring blandt klubberne.

– Hvis dem, der skal høres i sådan en sag, ikke bliver hørt, hvor er vi så på vej hen, spørger sportschef Svend Graversen, der på Twitter får opbakning af sin bestyrelse­sformand Rasmus Ankersen.

’Breaking! DBU laver konkurrenc­eforvriden­de underhånds­aftale med Brøndby’, skriver han med link til Ekstra Bladets artikel.

To med hos Finland

FC Midtjyllan­d er med fem spillere den klub, der er bedst repraesent­eret på ligalandsh­oldet. FC Nordsjaell­and har tre spillere med, mens Brøndby har to (noget af turen).

FCK har grundt sine europaeisk­e opgaver mod Atlético Madrid ingen spillere med til Abu Dhabi, og det er der forståelse for i FC Midtjyllan­d. – Det er fair nok. – Det er en del af aftalen, og det bakker vi selvfølgel­ig op omkring.

– Det er vigtigt for dansk klubfodbol­d, at vi kommer højere op på ranglisten, så de

Vi er rigtig stolte af at have fem spillere med. Det er en cadeau til det store, gode stykke arbejde, som er blevet lavet i efteråret

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Zorniger går enegang Alexander Zorniger fortalte til Tipsbladet, at klubben havde indgået en aftale med DBU om, at Frederik Rønnow og Christian Nørgaard kun deltager på noget af ligalandsh­oldsturen. Det faldt ikke i god jord hos FCM og FCK.
FOTO: ERNST VAN NORDE Zorniger går enegang Alexander Zorniger fortalte til Tipsbladet, at klubben havde indgået en aftale med DBU om, at Frederik Rønnow og Christian Nørgaard kun deltager på noget af ligalandsh­oldsturen. Det faldt ikke i god jord hos FCM og FCK.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark