Ekstra Bladet

RAMT AF TYSK LØGNEHISTO­RIE

Anders Eggert er blevet vejet og fundet for let – nye regler tillader Nikolaj Jacobsen at tage til EM med hele 17 spillere

- JAN KJELDTOFT

Magnus Landin har egenskaber både offensivt og isaer defensivt, som Anders ikke besidder

Nikolaj Jacobsen har absolut ingen planer om at stoppe i Rhein-Neckar Löwen et år før tid. Den lokale avis haevdede ellers torsdag morgen, at danskeren ifølge trommen på de tyske vandrør pønsede på at forlade klubben allerede til naeste sommer for helt at hellige sig jobbet som dansk landstraen­er.

– Men jeg har kontrakt til 2019, og den fuldfører jeg med 100 procents garanti. Jeg aner ikke, hvordan den historie kan vaere opstået, for det har aldrig vaeret i mine tanker. Journalist­en haevder, han har brugt kilder i Danmark, men ellers er jeg helt blank. Jeg kan afvise den historie fuldstaend­ig, siger Nikolaj Jacobsen.

– Hvis du skulle overveje noget, var det vel snarere at forlaenge et år med klubben?

– En saeson mere er en af overvejels­erne, men nu vil jeg først lige se, hvordan min første slutrunde som landstraen­er spaender af, hvor hårdt det bliver, og hvordan alting ser ud, når der er kommet lidt ro på efter EM i Kroatien, siger landstraen­eren fra Paris.

Besøgte Mikkel

Han og familien hoppede i går morges på toget i Mannheim for at holde en sjaelden friweekend i byernes by – dog med en sjat håndbold på programmet.

– Jeg skal spise med Mikkel og Møllgaard fredag aften (i aftes, red.), afslører fynboen, der har vaeret hårdt spaendt for med et hav af kampe i Bundesliga­en og Champions League. Torsdag slog hans guldklaedt­e og dobbelte mestre Füchse Berlin stort og er tilbage på ligaens førsteplad­s.

I går udtog han så i rollen som landstraen­er en dansk EM-trup, der taeller hele 17 navne, fordi det nu er tilladt at skifte ud hele seks gange under slutrunden.

– Det vil sige, at hvis jeg stiller med samme hold i de to første kampe, kan vi skifte en spiller ind og ud i hver af de resterende opgør i turneringe­n. Jeg har derfor ikke udtaget 16 plus en reserve – truppen indeholder simpelt hen 17 spillere, forklarer Nikolaj Jacobsen.

Dermed har han fået plads til både Niclas Kirkeløkke og Peter Balling, der begge betjener sig af skarpt venstrehån­dsarbejde.

– Jeg glaeder mig over, at Niclas Kirkeløkke efter en lang pause med skadet skulder er kommet i gang i GOG. Han kan skyde udefra, og det skud skal vi bruge og kan supplere Peter Balling, der gjorde det rigtig godt under Golden League mod Norge og Frankrig. Men vi har også højrehånde­de alternativ­er i Mads Mensah og Morten Olsen, siger Nikolaj Jacobsen, der for en måned siden modtag Kasper Søndergaar­ds landsholds-afsked.

Truppen rummer de indlysende valg, selv om veteranen Anders Eggert ikke er blandt de 17.

– Er det et definitivt farvel til landsholde­t for ham?

– Nej, overhovede­t ikke. Men Magnus Landin har egenskaber både offensivt og isaer defensivt, som Anders ikke besidder. Han kan daekke back, og han kan bru-

Under EM skal vi have kontraerne til at sidde i skabet

ges fremme i et 5:1-forsvar, hvis det bliver nødvendigt. Casper U. Mortensen spiller lige nu rigtigt godt i Bundesliga­en, og han har en hurtighed, Anders ikke kan hamle op med. Men det kan sagtens vaere, jeg får brug for Anders Eggert naeste gang, bedyrer Nikolaj Jacobsen.

Landstraen­eren har noteret, at Ungarn i to kvalkampe i foråret gik benhårdt efter Eggert ved at pudse en tonstung stregspill­er på ham.

– Men det gjorde Sverige, Tyskland og Spanien også ved EM i Polen for to år siden.

– Der er altid muligheden for at skifte ham ud i forsvaret, men jeg vil helst ikke bytte to spillere hver gang, siger Nikolaj Jacobsen.

Han ved, hvad han helt praecist kan udnytte de nye regler til:

– Det giver mig mulighed for at dosere, så vi hele tiden har tre friske og staerke stregspill­ere. Med Henrik Møllgaard oven i hatten SKAL vi til EM have en staerk kontrafase, hvor samtlige seks mand er fremme og kan klare det i samtlige 60 minutter. Vi lykkedes med mange ting i Golden League, men lavede for mange fejl – under EM skal vi have kontraerne til at sidde i skabet,

 ??  ??
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE. ?? Forstår ingen ting
– Jeg har kontrakt til 2019 (med Rhein-Neckar Löwen, red.), og den fuldfører jeg med 100 procent garanti, fortaeller Nikolaj Jacobsen.
FOTO: ERNST VAN NORDE. Forstår ingen ting – Jeg har kontrakt til 2019 (med Rhein-Neckar Löwen, red.), og den fuldfører jeg med 100 procent garanti, fortaeller Nikolaj Jacobsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark