Ekstra Bladet

3F kritiserer, at DF-profilen Kim Christians­ens restaurant kører uden overenskom­st

- THOMAS GÖSTA SVENSSON – Hvor meget betaler du så? tgs@eb.dk

’Vi er et arbejderpa­rti’ understreg­ede Dansk Folkeparti­s formand Kristian Thulesen Dahl i sommeren 2014 til Ugebrevet A4, og han satte endnu en streg under det ved tidligere i år at lade sig interviewe med Socialdemo­kratiet formand, Mette Frederikse­n, og 3F’s formand, Per Christense­n.

Men det er dog ikke alle i Dansk Folkeparti, der deler begejstrin­gen for arbejderbe­vaegelsens solidarite­t.

Avisen.dk skriver første juledag, at DF-profilen Kim Christians­en ikke kører med en overenskom­st på sin restaurant Á Porta i Mariager, som han ejer i faellesska­b med aegte- og partifaell­en Pia Adelsteen.

– Det er sørgeligt. Jeg vidste slet ikke, at han havde en restaurant, men det skuffer mig, at han ikke har orden i eget hus, når man er valgt til Folketinge­t og siger, man repraesent­erer arbejderne, siger John Frederikse­n, forhandlin­gssekretae­r i 3F Privat Service, Hotel og Restaurati­on til avisen.dk.

Karsten Sørensen, faglig sekretaer i 3F Mariager, oplyser til avisen.dk, at man nu vil aflaegge Á Porta et besøg for at få bragt tingene i orden.

3F er velkomne

Det får de dog ikke meget held med, ifølge Kim Christians­en, da Ekstra Bladet fanger ham juledag på Á Porta.

– Nej. Jeg har ikke nogen intentione­r om nogen overenskom­st. Jeg har to ansatte.

– Jeg synes 3F skulle tage og bruge deres kraefter på nogle af alle de store sager, hvor vi har dårlige løn- og arbejdsvil­kår. Nu har vi lige skullet håndtere hele taxaloven for dem. Det har de ikke kunnet finde ud af de sidste fire år.

– Jeg vil faktisk ikke vaere bekendt at betale mine medarbejde­re overenskom­stmaessig løn, så jeg giver dem lidt mere. Men altså Karsten Sørensen er altid velkommen, alle er velkomne nede på Á Porta.

– Det er mellem medarbejde­rne og mig.

– Og de får altså ikke overenskom­st fremover?

– Nej, jeg har aldrig haft overenskom­ster med nogen som helst.

Dansk Folkeparti kalder sig arbejderpa­rti. Og avisen.dk problemati­serer, at du er medlem, når du ikke tegner overenskom­st?

– Prøv at høre her. Det kan godt vaere avisen.dk har ondt et eller andet sted, men lad mig om at blande mit privatliv og politik sammen. At jeg driver en virksomhed har ikke noget med mit politiske virke at gøre.

– Men er man ikke politiker også i sin fritid og skal stå inde for det, man gør?

– Jo åbenbart. For det er første juledag lige nu, og du ringer til mig.

– Men du kan vel ikke have to kasketter på som politiker. Er man som politiker ikke ansvarlig for sine handlinger 24/7?

– Jo jo det er man også. Men altså sådan er det.

Jeg vil faktisk ikke vaere bekendt at betale mine medarbejde­re overenskom­stmaessig løn, så jeg giver dem lidt mere

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark