Ekstra Bladet

DE FEM REALITY-PIONERER Starten på en

I

- NANNA BAY MADSEN PRIVATFOTO nbm@eb.dk

Gitte Schnell blev kendt i hele det ganske land som Danmarks første ’Robinson’-babe, da hun i 1998 var en del af det første kuld, der deltog i ’Robinson Ekspeditio­nen’. Sidenhen blev hun tv-vaert for TV3, hvor hun blandt andet stod i spidsen for ’Fangerne på fortet’.

I dag har hun lagt reality på hylden, men arbejder i stedet bag kameraet som producer-assistent. Her har hun blandt andet vaeret med til at producere og caste programmer som ’Live fra Bremen’ på TV2 og ’Hotel Zimmerfrei’ på DR2.

Og ifølge Gitte Schnell selv kan hun takke sin reality-deltagelse for, at hun i dag har stor succes i tvbranchen.

Åbnede nye døre

– Jeg arbejder med tv, og det har jeg gjort lige siden, jeg var med i ’Robinson’, men nu er jeg bare mere bag kameraet og arbejder som freelancep­roducer-assistent og caster, hvor jeg er med til at producere og caste forskellig­e formater. Det er en fed energi, der er i branchen, og man er hele tiden nødt til at vaere med på beatet, siger hun.

– Det fedeste har jo vaeret, at min deltagelse åbnede nogle muligheder, jeg ellers ikke ville have haft. Jeg havde jo ikke haft det arbejde, jeg har i dag, hvis jeg ikke havde vaeret med i ’Robinson’, er jeg sikker på. Så var jeg gået en anden vej, for det var efter ’Robinson’, jeg virkelig blev bidt af tv-verden. Det var jo også min reality-deltagelse, der åbnede for, at jeg kunne blive vaert på TV3, og det har givet mig en masse fede oplevelser.

– Jeg blev jo ansat som vaert på TV3, så på den måde kan man sige, at jeg tjente noget, og så var vi jo ude og gaesteoptr­aede og lave sådan nogle bar-jobs også. Jeg syntes, jeg tjente fantastisk­e penge – som, og det var penge, jeg ellers aldrig ville have tjent. Jeg blev ikke millionaer, men det gav mig frihed til at gøre nogle ting, som jeg måske ellers ikke havde haft mulighed for, siger Gitte Schnell, for hvem job og familie i dag er i højsaedet.

– Jeg er gift og har en søn, så i dag har jeg et helt almindelig­t liv. Vi er sådan nogle, der godt kan lide at rejse og stå på snowboard. Og så har vi et sommerhus ved Sejerøbugt­en, hvor vi godt kan lide at fiske med net. Så jeg keder mig bestemt ikke, siger hun med et grin og slår fast, at man ikke igen kommer til at se hende i et reality-program.

Unik oplevelse

– Jeg ville ikke gøre det igen, for den oplevelse, jeg havde, er noget unikt for mig. Jeg kom ud af det med en god fornemmels­e og stolthed, og det kan ikke gentages på samme måde. Jeg blev engang spurgt, om jeg ville vaere med i et ’All Stars’-program, og jeg er så glad for, at jeg ikke var med, for jeg kunne bare se, at den der uskyldighe­d og naivitet var helt vaek. Nu var det kun gamet, det handlede om, og det var slet ikke for konkurrenc­ens eller pengenes skyld, at jeg deltog. Det handlede om oplevelsen.

– Er det også, fordi du synes, reality har udviklet sig i en ny retning?

– I dag er det meget konstruere­t, og vi vil gerne se folk vaere dumme ved hinanden eller have sex for åben skaerm. Det er så langt ude. Der bliver sat nogle rammer, hvor det kan ske, og folk glemmer lidt, at det her også kommer på fjernsynet, og at andre kommer til at se det. Det er blevet for konstruere­t, så for mig er det ikke laengere reality.

Lidt af et chok

For Gitte Schnell var det en kaempe omvaeltnin­g pludselig at gå fra at vaere helt anonym til at blive et kendt ansigt i hele Danmark.

– Dengang var det lidt af et chok. Produktion­en havde jo sagt, at vi ville blive genkendt, men det var så abstrakt, at man havde svaert ved at forholde sig til det. De vidste jo ikke, om programmet blev en succes. Men det blev ret vildt og overvaelde­nde, så jeg var glad for, at jeg havde nogle venskaber fra programmet, og at vi kunne tale om de ting, vi oplevede, siger hun og fortsaette­r:

– Hvis jeg var på diskotek eller i byen, kom folk hen til mig. Tilbagemel­dingerne var meget positive, men det er også hele tiden det der med at vaere tilgaengel­ig. Det skulle man lige vaenne sig til. Vi optrådte jo som os selv i programmet, og så følte folk pludselig også, at de kendte os. Derfor var der ikke den barriere, som der er, hvis du ser en kendt skuespille­r. Der ved man jo godt, at personen spiller en rolle.

’Du er Gitte Schnell’

Skønt det naesten er ti år siden, Gitte Schnell deltog i ekspeditio­nen, bliver hun med jaevne mellemrum stadig genkendt på gaden.

– Ork ja. For ikke så laenge siden skulle jeg indskrives på et hotel i forbindels­e med noget arbejde. Der var receptioni­sten sådan: ’Du er Gitte Schnell.’ Jeg møder det faktisk et par gange om måneden i forskellig­e sammenhaen­ge. Det er ikke sådan, at folk råber efter mig på gaden, men det er ofte mit navn, der vaekker genklang. Jeg synes, det er sjovt, for folk er altid positive.

Saerligt mediernes opmaerksom­hed på godt og ondt var noget, Gitte Schnell skulle vaenne sig til, efter hun havde vaeret med i programmet.

– Jeg blev efterfølge­nde kaereste med Kristian, som også var med i ekspeditio­nen. Vi fandt først sammen efter programmet herhjemme i Danmark. En morgen, da jeg gik ned, så jeg på en spisesedde­l, at der stod noget i stil med ’Gitte elsker Kristian’. Jeg taenkte bare ’what!’. Det var meget voldsomt.. Jeg havde ikke udtalt mig om noget, men de havde opsnappet, at vi havde fundet sammen, og så blev det en kaempe forside.

– Hvordan var det at blive udråbt som den første ’Robinson’-babe?

– Det ser jeg da som et kompliment. Det er ikke det vaerste, man kan vaere, så det kan jeg ikke vaere utilfreds med.

Det var efter ’Robinson’, jeg virkelig blev bidt af tv-verden Vi optrådte jo som os selv i programmet, og så følte folk pludselig også, at de kendte os Jeg er gift og har en søn, så i dag har jeg et helt almindelig­t liv

 ?? FOTO: BO/LEIHOF/TV3 ?? Smigret
Gitte Schnell på den øde ø tibage i 1998. Den dag i dag er hun fortsat stolt over, at vaere blevet udråbt til den første danske ’Robinson’-babe.
FOTO: BO/LEIHOF/TV3 Smigret Gitte Schnell på den øde ø tibage i 1998. Den dag i dag er hun fortsat stolt over, at vaere blevet udråbt til den første danske ’Robinson’-babe.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Her ses Gitte Schnell sammen med Camilla Wisøfeldt og Henrik Ørum, der også var deltagere i den første udgave af ’Robinson Ekspedtion­en’.
FOTO: LARS POULSEN Her ses Gitte Schnell sammen med Camilla Wisøfeldt og Henrik Ørum, der også var deltagere i den første udgave af ’Robinson Ekspedtion­en’.
 ?? FOTO: ERIK KRAGH ?? Efter ekspeditio­nen var Gitte Schnell i en periode vaert på programmet ’Jagten på ørkengulde­t’.
FOTO: ERIK KRAGH Efter ekspeditio­nen var Gitte Schnell i en periode vaert på programmet ’Jagten på ørkengulde­t’.
 ??  ?? I dag bruger Gitte Schnell meget tid sammen med sin familie, der blandt andet taeller en søn på ni år. Familien er aktiv og holder af udendørsli­v både vinter og sommer.
I dag bruger Gitte Schnell meget tid sammen med sin familie, der blandt andet taeller en søn på ni år. Familien er aktiv og holder af udendørsli­v både vinter og sommer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark