Ekstra Bladet

SPEEDWAY JEG GÅR HELT VILDT MEGET

I NICKIS NYE LIV: Speedwayst­jernen har brugt sin lange skadespaus­e til at nyde livet – også med fest og byture .

- POUL FERDINAND

I mere end 15 år har Nicki Pedersen vaeret i rampelyset som dansk speedways lyseste stjerne og en af landets skarpeste sportsprof­iler.

Men i de seneste to år har fynboen groft sagt vaeret mere på hospitalet end i sadlen på grund af to alvorlige nakkeskade­r, som helt har truet med at bremse den lange og glorvaerdi­ge karriere

Saerligt de to brud, som Nicki Pedersen pådrog sig under en ligamatch i Holsted 24. maj, har skabt usikkerhed, og først i november stod det for alvor klart, at der var flere heats i den tredobbelt­e verdensmes­ter, da han som den eneste dansker fik et wildcard til 2018-udgaven af VM-serien.

Men hvor resten af speedway-Danmark har bidt negle af frygt for, at det største traekplast­er måtte køre cyklen i garage, har året vaeret anderledes ubekymret for hovedperso­nen selv.

Milepael

For godt nok har 2017 både budt på den grimme skade, et farvel til landsholde­t og et meget omtalt brud med kaeresten Helene Hüttmann, men det har også vaeret et godt år på det personlige plan, hvor Nicki Pedersen har opdaget nye sider af tilvaerels­en.

I modsaetnin­g til tidligere i karrieren, hvor alt handlede om speedway, og ting som tøjstil, frisurer og nattelivet ikke var på dagsordene­n, er den 40-årige udgave af speedway-stjernen nemlig gået hen og blevet både forfaengel­ig og festglad.

– Jeg gør det, fordi jeg kan. Jeg gav min karriere 15 år. Dengang klippede jeg håret af, for så slap jeg for at gå til frisøren, og jeg var tilfreds med et par udtrådte gummisko, et par cowboybuks­er og en trøje med lynlås, forklarer han.

– Det er en hård sport og en hård branche, hvor man er sig egen chef og selv aflønner sine mekanikere.

– Så jeg havde en vision for, hvad jeg skulle opnå i løbet af de 15 år.

– Vi levede godt og tog på dejlige ferier hvert år, men jeg havde ikke de samme muligheder dengang.

– Når man gerne vil tjene penge, er nok aldrig nok, men jeg stoppede alligevel op og sagde til mig selv, at nu havde jeg rundet den milepael, fortaeller fynboen, der i begyndelse­n af det nye år forlader millionaer-paradiset i Monaco og indtager sin nyopførte luksusboli­g med egen strand ved Middelfart.

– Så jeg sagde til mig selv, ’prøv nu at leve lidt, for du ved jo aldrig, hvad der sker i morgen’.

– Man kan jo bare se på folk som Gollob eller Leigh Adams, siger han med henvisning til de to speedwayst­jerner, som begge er lammede efter motorcykel­ulykker. Det betyder, at Nicki Pedersen både har skruet markant op for styrketrae­ningen og sine besøg på Københavns natklubber.

– Ja, jeg går helt vildt meget i byen. – Jeg gør det, fordi jeg kan. – Jeg traener så meget, at jeg ikke når at tage på af det.

– Hvis jeg har skudt den af fredag eller lørdag, så står jeg jo i fitnesscen­teret søndag, griner Nicki Pedersen, der nyder sit nye liv.

– Jeg har jo ikke kunnet før, men jeg føler egentlig ikke, at jeg er gået glip af noget. Dengang havde jeg jo ikke lyst til det, for jeg ville noget andet, og man kan jo ikke både blaese og have mel i munden.

– Nu kan jeg bedre rumme det og forsvare det, for jeg skylder ikke nogen noget, siger han og fortaeller, at han kun har fået positive reaktioner på sin nye livsstil.

– Jeg får kun positive reaktioner.

– Jeg opfatter, at folk har

Nu kan jeg bedre rumme det og forsvare det, for jeg skylder ikke nogen noget

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? På vaerkstede­t – Hvis jeg har skudt den af fredag eller lørdag, så står jeg jo i fitnesscen­teret søndag, griner Nicki Pedersen, der nyder sit nye liv.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN På vaerkstede­t – Hvis jeg har skudt den af fredag eller lørdag, så står jeg jo i fitnesscen­teret søndag, griner Nicki Pedersen, der nyder sit nye liv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark